Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Usodni vzpon

Primorski dnevnik: Goričan umrl med vzponom na Viš
Smrt alpinista boleče odjeknila

Petinštiridesetletni Goričan David Cassani, je umrl med zahtevnim vzponom na 2666 visoki Viš (Jof di Fuart) na trbiških Alpah. Kot so za zdaj ugotovili reševalci, naj bi se Cassani s prijateljem vzpenjal proti koči Corsi, vendar je zašel na napačno pot, spodrsnilo mu je in zgrmel je v prepad.

Več v tiskani izdaji Primorskega dnevnika


Primorski dnevnik - Smrt alpinista boleče odjeknila  -  27.06.2011

V Gorici je boleče odjeknila žalostna vest o smrti 46-letnega Davida Cassanija, ki se je ponesrečil v nedeljo med vzponom na južnem pobočju Viša, v zahodnih Julijcih. Vključen je bil zlasti v goriške katoliške organizacije; bil je član ustanove Comunione e Liberazione, k maši je zahajal v cerkev sv. Ignacija. David Cassani zapušča ženo Alessandro Barazza in tri otroke, 14-letnega Giovannija, 11-letno Anno in 9-letnega Pietra. Za njim žalujejo tudi v Podturnu, kjer živi njegova mama Lucia Vecchiet, medtem ko je njegov oče umrl pred nekaj leti. Cassani je bil zaposlen v opekarni Fornaci Giuliane v Krminu, v zadnjih časih pa je bil na dopolnilni blagajni, saj je tovarna pred kratkim zaključila proizvodnjo.
Cassanija je med nedeljskim vzponom spremljal njegov goriški prijatelj Gianluca Paulin. Skupaj sta se povzpela po stezi, ki vodi mimo planine Krajni dol proti koči Corsi. Med hojo sta zašla stranpot in se izgubila. Ko sta se skušala vrniti na pravo pešpot, sta se znašla na previsnem pobočju, kjer je okrog 9.30 Cassani izgubil ravnotežje in padel v prepad. Njegov prijatelje Paulin je takoj klical z mobitelom številko 113. Nemudoma se je začela iskalna akcija, na žalost pa so kmalu zatem reševalci našli Cassanijevo truplo brez življenja. Poškodbe so bile tako hude, da je bil pri priči mrtev. Pokojnikovo truplo so prepeljali v kapelo na Trbižu; obdukcije ne bodo opravili, pogreb bo v prihodnjih dneh, predvidoma v četrtek.

Več v tiskani izdaji Primorskega dnevnika

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27627

Informacije

Informacije