Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Mina Markovič četrta v Barceloni

SiOL, Sportal - STA: Barcelona - Slovenska plezalka Mina Markovič je v finalu svetovnega pokala v balvanskem plezanju v Barceloni osvojila četrto mesto.

Slovenska plezalka Mina Markovič je v finalu svetovnega pokala v balvanskem plezanju v Barceloni dolgo držala drugo mesto, po zadnjem plezanju pa je zdrsnila na končno četrto mesto med najboljšo šesterico finalistk. Zmago je vnovič slavila Japonka Akijo Noguči. Markovičeva si je z desetim mestom v kvalifikacijah edina od Slovencev izborila polfinalni nastop, kjer je bila šesta, v finalu pa je s četrtim mestom dosegla svojo najboljšo letošnjo uvrstitev v balvanih. Pri moških je bil zelo blizu polfinalnega nastopa Jernej Kruder, ki pa je bil v soboto z 21. mestom v kvalifikacijah za mesto prekratek za nedeljsko nadaljevanje. Poleg Krudra sta v kvalifikacijah nastopila še Klemen Bečan, ki je končal na 25. mestu, ter Jure Bečan, ki je bil 33. Zmago je slavil Rus Rustam Gelmanov.

"V Barceloni je Mina Markovič dosegla svojo najboljšo uvrstitev v balvanih, žal je bilo to četrto mesto in je za las ostala brez stopničk. Američanka Alex Puccio je namreč prav v zadnjem poizkusu dneva preplezala še zadnji balvan in jo izrinila z zmagovalnega odra," je razburljivo tekmo v Barceloni, po kateri je Slovenija za las ostala brez odličja, opisal slovenski selektor Simon Margon.

"Vendar je Mina ne glede na to z odličnim plezanjem pokazala, da se lahko ne le v težavnosti, kjer je že večkrat stala na stopničkah, temveč tudi v balvanih povsem enakovredno meri z najboljšimi," je slovensko plezalko pohvalil Margon.

Pri moških je bil zelo blizu polfinalnega nastopa Jernej Kruder, ki pa je bil v soboto z 21. mestom v kvalifikacijah za mesto prekratek za današnje nadaljevanje. Poleg Krudra sta v kvalifikacijah nastopila še Klemen Bečan, ki je končal na 25. mestu, ter Jure Bečan, ki je bil 33. Zmago je slavil Francoz Guillaume Glairon Mondet.

"Pri fantih smo žal ostali ne le brez finala, ampak tudi brez polfinala. Vseeno 21. mesto Jerneja Krudra in 25. mesto Klemna Bečana nista slaba rezultata. Fanta sta 'odplezala' povprečno tekmo, vseeno pa vemo, da sta dobro pripravljena in se ob mogoče malo drugačni postavitvi že na naslednji tekmi lahko nadejamo večjih uspehov. Jure Bečan je s 33. mestom prav tako pokazal, da je blizu najboljšim. Žal je ostal brez točk, vendar je najmlajši in ima še veliko časa," je nastope moškega dela slovenske ekipe v katalonski prestolnici ocenil Margon.

Naslednji svetovni pokal bo že 2. in 3. julija v Sheffieldu, kjer se bodo plezalci in plezalke spet merili v balvanih. Od Slovencev bosta na Otoku nastopila le Klemen Bečan in Jernej Kruder, ostali reprezentanti pa se bodo pripravljali na bližnje svetovno prvenstvo, ki se bo 15. julija začelo v italijanskem Arcu.

STA
Foto: Vid Ponikvar/siol.net

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije