Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Prvi avtomobil v Kamniški Bistrici

Iz časa / Slovenec (1931): Z avtomobilom v Kamniško Bistrico! Kdo bi to verjel? Pa je le res.

Pred dnevi je neki ljubljanski avtomobilist poskušal priti v Bistrico, pa se mu ni posrečilo. V petek, 29. maja pa je poskusil g. Franc Fajdiga iz Kamnika. Z njim so bili še g. Maks Koželj, Tomo Homar in Maks Fajdiga.
Krenili so po vozni poti, do Konjskega potoka, kjer so pravkar pričeli graditi cesto, še prav dobro gre, saj do tu je prišlo že več avtomobilov. Naprej pa je pot težavna, zlasti v strmih serpentinah nad Galerijami. Tu so morali avtomobil podpirati, da jim ni zdrvel navzdol in strmoglavil v prepad. Najtežje pa so premagali strmi klanec pred Kraljevim hribom, na tako zvanem Počivalic. Tudi od Kopišč naprej pot ni lahka. Čeprav je lepa in zložna, je vendar za avtomobil preozka. Toda avtomobil je pod veščini vodstvom g. Fajdige premagal vse težavo in z veselim ropotanjem in trobljenjem ob pol eni popoldne pozdravil izvirek Bistrice.
Oskrbnik in gostje v Bistrici so se nemalo začudili, ko so zaslišali oddaljeno trobljenje, še bolj pa, ko je avtomobil privozil pred kočo. Ko so se kamniški avtomobilisti odpočili, so se zopet vrnili na težavno pot in proti večeru so z okrašenim avtomobilom v triumfu privozili v Kamnik.

Slovenec 2. junij 1931

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27627

Informacije

Informacije