Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Koče

Slovenec (1921) - Turistika in sport: Turiste in izletnike opozarjamo, da bodo o Binkoštih odprte sledeče koče in domovi Slov. plan. društva;

Turist, hotel »Zlatorog«, 523 m ob Bohinjskem jezeru. Bistriška koča 600 m v Kamniški Bistrici, Valvazorjeva koča, 1180 m pod Stolom; vse te koče so bile že itak do sedaj odprte.
Na novo pa se otvorijo: obedve koči na Golici in sicer: Jeseniška koča, 1582 m (že od 13. maja dalje oskrbovana!), Kadilnikova koča 1835 m vrh Golice (prve dni samo za silo). Pripominjamo, da je nad Jeseniško kočo po Golicah še mnogo snega in naj se turisti primerno opremijo. Cojzova koča 1799 m na Kokrskem sedlu pod Grintavcem bo odprta samo na Binkoštno nedeljo in ponedeljek, oskrbnik bo gori.
Aljažev dom 1000 m v Vratih o Binkoštih še ne bo otvorjen vsled vremenskih neprilik in nenadnih izprememb v oskrbništvu, pač pa se otvori čimpreje. Kamniška koča 1800 m na Kamniškem sedlu ostane takisto vsled snežnih razmer še nekaj časa zaprta in se otvori, kakor hitro bodo dopuščale razmere. Ob tej priliki javljamo tudi planincem in planinkam razveseljivo vest: da je prešel hotel sv. Janez ob Bohinjskem jezeru v oskrbo SPD ter se vrši ravno te dni prevzemanje inventarja.

Slovenec, 13. maj 1921
 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27531

Informacije

Informacije