Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Mladinski voditelj - razpis izbraževanja

PZS: Program seminarja »Mladinski voditelj«, ki se bo letos odvijal že petič in je namenjen mladim od 16. leta starosti

Namenjen je mladim od 16. leta starosti (končan prvi letnik srednje šole)*, sestoji iz vsebin planinske šole, gibanja v gorskem svetu, osnov javnega nastopanja, spoznavanja s strukturo planinske organizacije in dela v mladinskem odseku, vse skupaj pa je okusno začinjeno še z družabnostjo kakopak.

Vzdušje na lanskoletnem izobraževanju; foto Gašper Renko

Tako so večeri in noči v dolini Bavšice zares dolgi, dnevi pa vedno prekratki, čeravno se tečaj odvija sredi poletja. Da lahko mladi na izobraževanju dobijo potreben zagon za aktivno delo v mladinskem odseku kažejo tudi njihove seminarske naloge (za pridobitev naziva jih morajo MV narediti v enem letu pripravniške dobe po opravljenih obveznostih tečaja), ki temeljijo na planinski aktivnosti izvedeni v domačem odseku. Ustanovljena sta bila dva nova mladinska odseka, iz vrst mladinskih voditeljev prihaja sedem načelnikov in tri vodje pokrajinskega odbora in novopečeni predsednik Mladinske komisije.

Zaživeli so planinski krožki, izvedene so bile planinske šole, ekipe z mladimi mentorji se udeležujejo tekmovanj iz orientacije in tekmovanja Mladina in gore. Mladinski voditelji so v pomoč vodnikom pri izvedbi planinskih izletov**, na taborih pa poskrbijo za nepozabne družabne trenutke in tudi kakšno »luštno« neumnost ... Danes mreža mladinskih voditeljev zaokrožuje 62 mladih s potrjenim nazivom in 21 pripravnikov, ki skupaj prihajajo iz 38 planinskih društev. Vsem ostalim letos ponujamo novo priložnost. Izkoristite jo!

DATUM tečaja: 23. - 31. julij 2011.
KJE: v Planinskem učnem središču Bavšica.
CENA: 165 EUR (največ 4 iz posameznega PD, lahko tudi samoplačniki).
ROK PRIJAV: 31. maj 2011 oz. do zapolnitve vseh mest (25 udeležencev). Izpolnjeno prijavnico s prilogo pošljite na Mladinsko komisijo PZS (Dvorakova 9, 1000 Ljubljana).

PRIJAVNICO najdete TUKAJ.

*Izjemoma se lahko programa udeležijo mladostniki s končano osnovno šolo pod pogojem, da svoj interes za udeležbo izkažejo z motivacijskim pismom (o sprejemu na seminar bo nato odločalo vodstvo tečaja).
** MV s potrjenim nazivom lahko na izletu opravlja vlogo pomočnika. Tečajniki z opravljenimi obveznostmi se lahko udeležijo usposabljanja za vodnike PZS brez opravljanja sprejemnega izpita in preizkusne ture v treh letih od pridobitve naziva.

Preberite si še Mladinski voditelji napadajo in poglejte Seznam Mladinskih voditeljev MK PZS.

 

 29.02.2011

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27633

Informacije

Informacije