Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zdrsnilo mu je pri sestopu

Večer, Črna kronika: Včeraj okoli druge ure zjutraj so policiste obvestili, da se je v grapi med Travnikom in Šitami v pogorju Tamarja smrtno ponesrečil 31-letni moški iz okolice Celja. 
Dnevnik: Izkušen plezalec s soplezalko naletel na skrajne razmere

Z njim je bila tudi 31-letna soplezalka in je o nesreči obvestila reševalce. Po do sedaj zbranih podatkih je moškemu pri sestopu z gore zdrsnilo, zaradi česar je padel v globino in zaradi poškodb umrl na kraju samem. Policisti o nesreči še zbirajo obvestila in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno državno tožilstvo. (čk)


Dnevnik - Miran Šubic: Alpinist zdrsnil med sestopom v Tamar

   
  Reševalci treh GRS so iskali alpinista, ki sta nevede sestopala nazaj proti Tamarju in ne proti Trenti. Pri tem je 31-letni izkušeni alpinist padel in umrl. (Foto: Miha Noč)  

Tragično se je končal vzpon alpinistke in alpinista v 550 metrov dolgi smeri grape med Travnikom in Šitami v pogorju Tamarja. Prav mogoče je, da so k temu odločilno prispevale skrajno težke razmere v gorah, zlasti megla.

Oba izkušena alpinista sta splezala smer, ki je ocenjena s 4+, in se sklenila vrniti. Izredno slaba vidljivost je povzročila, da sta se vračala proti Tamarju in ne proti Trenti. "V reševalni akciji nas je sodelovalo več kot deset ljudi, žal pa nismo mogli več pomagati alpinistu, ki je med sestopom zdrsnil in padel v globino. Razmere so bile ponoči res izredno težke," je dejal Klemen Gričar iz GRS Kranjska Gora. Akcija se je začela ob 18. uri, končala pa pozno ponoči. Najprej so alpinista iskali reševalci GRS Bovec na trentarski strani.

Reševalci iz Rateč in Kranjske Gore so 31-letno alpinistko (doma z območja Maribora) srečali že na poti proti koči v Tamarju. Ona je srečno sestopila, padlemu soplezalcu pa žal ni bilo pomoči. Sicer pa so člani GRS Jesenice v torek zvečer pomagali tudi huje ranjenemu planincu na poti proti Valvazorjevemu domu. Bil je skupaj s še enim planincem, na poledeneli poti pa si je poškodoval nogo in odnesli so ga v dolino.

Miran Šubic 

Vecer.si 03.03.2011

 

 


www.dnevnik.si/  03.03.2011

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

2 komentarjev na članku "Zdrsnilo mu je pri sestopu"

Bruno Fras,

Poskušam razumeti, a ne morem ... Le zakaj v takih nemogočih razmerah nekateri vseeno rinejo med nevarne skale?! Vsakega življenja je škoda, mladega še posebej ... a vsakdo bi se moral prevsem zavedati svoje odgovornosti. Če so na cesti zelo slabe razmere, tudi ne gremo z vozilom na pot, če ni nujno potrebno. Koliko nepotrebnih izgub dragocenih življenj - a ni to kruto in strašno!


Bojan Turšič,

Komentar na zgornji komentar.

Tudi jaz ne razumem . . . . kako lahko nekateri na toplem ob šanku popivajo dolgo v noč, potem pa se po napačni strani avtoceste odpeljejo proti domu. Kruto in strašno !

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27537

Informacije

Informacije