Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Dežurna posadka helikopterja

Slovenska vojska: ... v soboto ponovno posredovala

V soboto, 26. februarja, je dežurna posadka helikopterja Slovenske vojske izvedla reševanje na Turski gori v Kamniških Alpah, kjer je nekaj po 13. uri med plezanjem planincu zdrsnilo približno 200 metrov globoko, ki je s hudimi poškodbami nog in rok obležal na melišču. Ponesrečenca so na kraju oskrbeli zdravnik in reševalci postaje GRS Celje, nato pa so ga s pomočjo elektromotornega vitla dvignili v helikopter ter ga prepeljali v celjsko bolnišnico.

V letošnjem letu je dežurna posadka 15. helikopterskega bataljona Slovenske vojske izvedla že 15 reševalnih akcij, pri čemer je prepeljala 18 poškodovanih ali obolelih oseb, 36 reševalcev ter preko 900 kg medicinske opreme in naletela skupno 22 ur

28.02.2011


25.02.2011 Helikopter Slovenske vojske včeraj izvedel dve reševalni akciji
Včeraj, 24. februarja, je dežurna posadka helikopterja Slovenske vojske izvedla dve reševalni akciji. Najprej je ob 14. 30 uri izvedla nujni helikopterski prevoz poškodovanega smučarja iz Kranjske Gore v UKC Ljubljana. Naslednje reševanje pa je potekalo v poznih popoldanskih urah, ko je dežurna posadka helikopterja poletela v območje Prisojnika, kjer so reševalci nudili pomoč poškodovanemu angleškemu planincu, in ga prepeljala v jeseniško bolnišnico.

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije