Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Živahno delovanje naših smučarjev

Jutro (ponedeljska izdaja 1931) - Sportna nedelja: Od smučarskih prireditev, ki so se vršile pri Sv. Križu, v Gorjah, Tržiču in Bohinju, je bila najzanimivejša smuška alpska vožnja pri Sv. Križu

Sv. Križ pri Jesenicah, 8. marca 1931.
Jeseniška Skala je danes priredila smuško alpsko vožnjo, ki je v vsakem oziru izborno uspela. Zanimanje za to vožnjo je bilo precejšnje. Prijavilo se je nič manj kot 43 tekmovalcev, ki so razen enega vsi tudi startali. Predvsem moramo poudariti, da je bila organizacija te lepe tekme naravnost izborna Jeseničani so s to tekmo pokazali, kako se morajo organizirati smučarske tekme.

Proga je bila zelo težka, alpska. Šla je čez odprt teren skozi gozd in po kolovozih. Višinska razlika je znašala 650 metrov. Proga je vodila s sedla Rožica do Jeseniške planine, nato v ostrem smuku skozi gozd od Jeseniške planine do planine Molziše (najtežji del proge), nato nekoliko položnejše zopet skozi gozd do Kunarjeve planine, preko travnika in po kolovozih do cilja. Snežne razmere so bile prav idealne. Snega je bilo povsod 1 do 2 metra, in sicer 20 cm novega na stari podlagi.

Od 42 tekmovalcev je prispelo na cilj 39. Zelo dobro so odrezali domačini, ki so zasedli vsa prva mesta. Prvi Ljubljančan Ilirijan Rupnik je zasedel šele 10. mesto.
Posamezni rezultati so bili naslednji:
  1. Pavel Lukman (Skala, Jesenice) 7 minut;
  2. Ciril Praček (Skala, Jesenice) 7.32;
  3. Alojzij Katnik (Skala, Jesenice) 7.51;
  4. Franc čop (Bratstvo, Jesenice) 8.10;
  5. Emil Znidar (Skala, Jesenice) 8.10;
  6. Vinko Kozjek (Bratstvo, Jesenice) 8.21;
  7. Emil Poženel (Skala, Jesenice) 8.32;
  8. Matevž Frohlich (Skala, Jesenice) 8.43;
  9. Alojzij Klančnik (Smučarski klub Dovje- Mojstrana) 8.46;
10. Zdenko Rupnik (Ilirija. Ljubljana) 8.46.

Po tekmi je bila v hotelu Triglav razdelitev nagrad. Darilo Kranjske industrijske družbe, kip smučarja, je izročil zmagovalcu Lukmanu uradnik družbe g. Kerstein. Drugo darilo mestne občine, lepo sliko v olju (smuški motiv), je izročil drugoplasiranemu Pračku občinski tajnik g. Potrato.
— Tekmi je kot delegat JZSS prisostvoval g. Komar.

Jutro – Ponedeljska izdaja, 9. marec 1931 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije