Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Plaz odnesel plezalca na Turski gori

GRS Celje - Aleš Kovač: V soboto okoli 13. ure smo dobili klic iz centra 112, da je plaz odnesel plezalca na Turski gori.

Naveza treh plezalcev se je vzpenjala po Tschadovi smeri, ko je enega med njimi odnesel plaz. Po pričevanju prisotnih ga je odneslo kakšnih 200 metrov proti Okrešlju, in nimajo nobenih podatkov kako je z njim. Zaradi verjetnosti, da je ponesrečenec zakopan pod snegom smo aktivirali najprej vodnike reševalnih psov in zaprosili za helikopterski prevoz, saj se je kljub slabemu vremenu baza oblakov gibala nad mestom nesreče. Tik pred vkrcanjem smo dobili informacijo, da je ponesrečenec pri zavesti in da kliče na pomoč. Iz tega smo sklepali, da ne more biti popolnoma zasut, zato smo poleteli brez psov.

Ponesrečenca je na kraju oskrbel zdravnik, nato pa so ga s pomočjo elektromotornega vitla dvignili v helikopter ter ga prepeljali v celjsko bolnišnico. Plezalec je utrpel hude poškodbe nog in rok. V akciji je sodelovalo 13 gorskih reševalcev skupaj z zdravnikom, v pripravljenosti pa sta bili tudi postaji GRS Kamnik in GRS Koroške.

27.02.2011

Padec plezalca

Foto: Boris Štupar

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

1 komentarjev na članku "Plaz odnesel plezalca na Turski gori"

Franci Savenc,

Na Turski gori je bilo v soboto: ... Ležal je malo nižje od Meniha, vzelo pa ga je v prečnici, ki je kakšnih sto metrov pod vrhom! To pa je krepko več kot 200 m, še višinskih je verjetno več. Utrpel je hude poškodbe nog in rok ter medenice, na srečo pa je glava in hrbtenica cela, tako da se bo očitno izvlekel.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije