Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

PD Fram vabi na predavanje Dušana Klenovška

Naravovarstvenik, biolog in fotograf bo predaval na temo: "Zavarovane vrste - jih sploh poznamo?"

Večini planincev z malo daljšim stažem so poznane zavarovane rastline preko plakata, ki je (bil) tako rekoč obvezen v planinskih postojankah. A je seznam od vstopa v EU precej obsežnejši. Pri zavarovanih živalih je naše znanje precej šibkejše. Sem v tovrstnem prekršku, če iz vrtne mlake odstranim žabji mrest ali ulovim metulja cekinčka? Lahko v bližnjem potoku nalovim rake za kosilo? Kako bi lahko pomagal hrošču rogaču preživeti? Tekom predstavitve z bogatim slikovnim materialom bomo skušali odgovoriti na ta in podobna vprašanja.

Predavanje bo v ponedeljek, 28. februarja ob 18. uri v kinodvorani gradu Rače.

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

1 komentarjev na članku "PD Fram vabi na predavanje Dušana Klenovška"

Bruno Fras,

Bil sem na tem predavanju. Moram reči, da me je g. Dušan Klenovšek s prikazom fotografij ogroženih živali in rastlinskih vrst zelo navdušil. Dušan Klenovšek (ki ga doslej nisem poznal) je velik naravoslovec, fotograf in tudi naravovarstvenik. Naravo očitno zelo dobro pozna, čuti njene tegobe in nevarnosti v tem modernem skomercializiranem svetu, ko hoče biti človek gospodar vsega in nerazumno uničuje floro in favno ter ruši naravna ravnovesja. Dušan s svojimi fotografijami in prijazno, a globokoumno besedo, resno opozarja na nujnost zaščite in varovanja naše narave, ki je le ena na tem svetu.

V svoje predavanje je vključil na videz nekatere zelo običajne organizme, pa tudi nekatere redke in ogrožene vrste, kot je na primer zeleno obarvana orhideja, ki trenutno pri nas uspeva menda samo na Lisci (iz Zasavja prihaja tudi Dušan Klenovšek).

Planinskemu društvu Fram za organizacijo tega predavanja iskrene čestitke! Hvala tudi Dušanu Klenovšku za njegov trud in plemenito poslanstvo.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27535

Informacije

Informacije