Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Plezalec preživel 300-metrski padec

Slovenske novice, STA, BBC News: V Škotskem višavju je v soboto 35-letni plezalec padel okoli 300 metrov globoko in pri tem čudežno preživel. Dobil je le nekaj prask in lažjo poškodbo prsnega koša.

Padel je po skalnati in skoraj navpični vzhodni steni 1094 metrov visoke gore Sgurr Choinnich Mor. Presenečena reševalna ekipa, ki se je odpravila na reševanje s helikopterjem, je ponesrečenca, ki je bil član odprave 24 plezalcev, našla skorajda nepoškodovanega skoraj 300 metrov pod vrhom. Ob vznožju je stal na nogah in bral zemljevid.

Reševalna ekipa s helikopterjem je kraj nesreče dosegla okoli pol ure po dogodku in na dnu pobočja opazila moškega. Po poročanju enega od članov ekipe reševalcev so bili najprej prepričani, da moški ne more biti ponesrečenec, saj je stal na nogah in bral zemljevid.

Ko so ugotovili, da gre vendarle za ponesrečenega plezalca, se je k njemu spustil zdravnik in ugotovil, da je moški skorajda nepoškodovan, dobil je le nekaj prask in lažjo poškodbo prsnega koša. Moškega so nato odpeljali v bolnišnico v Glasgowu.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije