Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Sonce obsijalo tudi kaninsko smučišče

Dnevnik - Vanja Alič: Pri ATC Kanin in Promoturju v letošnji zimi pričakujejo več kot 100.000 obiskovalcev

   
  Prvi dan nove smučarske sezone na Kaninu je bilo na našem edinem visokogorskem smučišču veliko tečajnikov in tistih, ki so se na 2200 metrov pripeljali le na sprehod. (Foto: Jani Alič)  

Končno se je nova smučarska sezona začela tudi na našem edinem visokogorskem smučišču Kaninu, kjer se lahko pohvalijo z dobrimi tremi metri snega. Uvod v sezono je bil sončen pri skoraj 15 stopinjah pod lediščem. Včeraj so delavci ATC Kanin obiskovalce presenetili z nižjimi cenami vozovnic, žal pa ni delovala povezava z italijanskim smučiščem Sella Nevea (Na Žlebeh), ker upravljalec Promotur zaradi novozapadlega snega ni uspel urediti proge pod gondolsko žičnico Funifor.

"Smučišče smo odprli tako kot lani, 27. decembra. Začetek smo sicer načrtovali pred božičnimi prazniki, vendar pa so nam to preprečili dež, sneg in močan veter. Prvi dan smo na Kaninu našteli več kot 500 smučarjev. Zagotovo bi jih bilo več, če bi delovala povezava, saj se je smučišče na naši strani kopalo v soncu. Vremenske napovedi so ugodne, tako da v prihodnjih dneh pričakujemo še več ljubiteljev smučanja na naravnem snegu," je povedal Simon Klaut, direktor družbe ATC Kanin in hčerinskega podjetja ATC Turizem.

Na Kaninu je vodenje restavracije Prestreljenik na višini več kot 2200 metrov letos prevzelo hčerinsko podjetje Euroinvesta (večinski lastnik ATC Kanin) Eda, ki bo poseben poudarek dajalo lokalnim specialitetam. Tako bodo v teh dneh ponujali bovške krafe (štruklje) in druge posebnosti bovške kuhinje. Klaut do konca leta na Kaninu napoveduje gostovanje didžeja, skozi sezono pa naj bi se zvrstili pevci, glasbeniki in starodobni smučarji, pripravljajo pa tudi pestro dogajanje za najmlajše.

"Na Kanin bomo povabili osnovnošolce in srednješolce, prav tako pa tudi podjetja. Letos pričakujemo na obeh straneh smučišča več kot 100.000 smučarjev. Lani smo samo na naši strani prodali več kot 48.000 smučarskih vozovnic," je dodal direktor ATC Kanin, ki tudi opozarja na nevarnost smučanja izven označenih prog. Sneg je namreč pomrznjen, dodatno nevarnost pa predstavljajo tudi jame in nevarnost proženja plazov.

Na Kaninu z izjemo trisedežnice Skripi obratujejo vse naprave. Skripe bodo pognali do konca tedna, ko naj bi pridobili potrebno dokumentacijo. Prav tako bodo odprli bar Kavka pri postaji C krožne kabinske žičnice, ki je novost letošnje ponudbe.

Vanja Alič

www.dnevnik.si/  28.12.2010

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27532

Informacije

Informacije