Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Za zeleniški pokal

Jutro (1931), Sportna nedelja: Včeraj se je vršila od koče na Zelenici do Sv. Ane medklubska gorska tekma v smuku, pri kateri si je smuški klub Ljubljana priboril zeleniški pokal v prehodno last

Tržič, 1. marca 1931.
V letošnji zimi se smučarji ne ustrašijo niti dežja niti viharja, kar dokazuje veliko število tekmovalcev, ki so se udeležili današnje medklub. gorske tekme v smuku SK Tržiča. Tekma se je vršila na tradicionalni progi od koče na Zelenici do cerkve Sv. Ane. Za prireditev je vladalo veliko zanimanje in je bilo prijavljenih nič manj kot 54 tekmovalcev, članov naših najmočnejših klubov.
Dasi je vso noč neprestano deževalo in je nastal okoli 11. dopoldne pravi snežni vihar, se je tekma kljub temu izvedla v najlepšem redu. Proga, ki je bila dobro markirana, je potekala od starta na Zeleniškem sedlu (1500 m) po pobočju Begunjščice do cerkve Sv. Ane. Trasa, ki zahteva od smučarja čim popolnejšo tehniko, je dolga okoli 5 km, višinska razlika pa znaša 600 metrov. Snežni vihar in plazovi, ki so se tekom dopoldneva sprožili z Begunjščice, so tekmovalce precej ovirali.
Izmed 54 prijavljenih tekmovalcev je startalo 46, na cilj pa je prišlo 44 vozačev v prav dobrem stanju. Kot starterja sta fungirala R. Stransky in Miklavčič, časomerilci na cilju pa so bili Hinko šircelj (kot zastopnik JZSS), Stenovec in Schikert, slednja dva člana SK Tržiča.
Doseženi rezultati dokazujejo lep napredek v tehnični izurjenosti naših smučarjev. V podrobnem so rezultati naslednji:
1. Šramel Bogomir (SK Ljubljana) 6:10,
2. Brvar Stane (SK Ljubljana), 6:20,
3. Jenko Boris (SK Ilirija) 6:22,
4. Lukman Pavel (Skala, Jesenice) 6:40,
5. Belhar Anton (Sokol Tržič) 6:55,
6. Jakopič Avgust (SK Ljubljana) 7:05,
7. Ankele Riko (SK Tržič) 7:11,
8. Babič Anton (SK Tržič) 7:19,
9. Črnivec Sergij (SPD Ljubljana) 7:22,
10. Sajovic Anton (Sokol Tržič) 7:25.

Po tekmi so se zbrali vsi tekmovalci v hotelu Lončar v Tržiču, kjer se je vršila ob 17. razglasitev rezultatov in razdelitev daril. Vse navzoče je pozdravil predsednik SK Tržiča Seljak, za njim pa mestni župan Lončar, ki se je zahvalil za udeležbo in uspeh današnje prireditve. Smuški klub Ljubljana si je priboril prehodni Zeleniški pokal, ki ga je darovala tvrdka Gassner & Glanzmann, v katere imenu ga je članom Ljubljane izročil zastopnik tvrdke inž. Suck z željo, da bi se vsi navzoči tudi leto osorej udeležili te lepe prireditve.

Jutro ponedeljska izdaja 2. marec 1931


Slovenski list (1931)

Smuške tekme v Tržiču
Tržič, 1. marca.
Kako raste zanimanje za zimski šport v Tržiču, dokazuje ogromna udeležba domačih in tudi zunanjih tekmovalcev, ki so se udeležili tradicionalnega smuškega teka SK Tržiča. Tekmovalci se niso zbali slabega vremena in jih je od 54 prijavljenih startalo ob 13 v enominutnih presledkih 46. Med njimi so bili tekmovalci, ki so zastopali naše najmočnejše klube.
V rezultatih te tekme je razviden velik napredek, zakaj časi se zboljšujejo in je rezultat letošnjega prvaka z ozirom na vladajoče vremenske in snežne razmere sijajen. Start je bil na Zeleniškem sedlu (1500 m). Dolžina proge ca. 5 km, višinska razlika 600 m. Cilj je bil pri cerkvi sv. Ane. Proga se je vila po severnem pobočju Beguniščice ter so bili plazovi, ki so se tekom dopoldneva prožili, velika nevarnost za tekmovalce. Ker je proga zahtevala markacije, je bila ta zelo dobro izvršena, posebno pred vhodom in izhodom iz gozda. Starter je bil predsednik SK Tržiča g. Rudi Transky. Pomagal mu je član »Ilirije« g. Miklavčič. Časomerilci in sodniki na cilju so bili gg. Šircelj, ki je zastopal tudi JZSS, predsednik SK Tržiču Anton Seljak, odbornik Srhicher in klubov tajnik Stenovec ml. Tekmovalci so prišli na cilj v kondiciji, tako da je službujoči zdravnik dr. Arko posredoval samo v enem slučaju lažje narave.

Rezultati so bili naslednji:
1. Šramel Bogomir (Sm. kl. Lj.) 6:10,
2. Bervar Stane (Sm. kl. Lj.) 6:20,
3. Jenko Boris(II.) 6:22,
4. Lukman Pavel (Skala, fes.) 6:40,
5. Belhar Anton (Sokol, Tržič) 6:55,
6. Jakopič Avgust (Sm. kl. Lj.) 7:05,
7. Anhelj Riko (Sm. d. Tržič) 7:11 ,
8. Babič Anton (Sm. kl. Tržič) 7 : 18,
9. Črnivec Sergij (SPD Lj.) 7 : 22,
10. Sajovic Anton (Sokol. Tržič) 7 : 25.

Prehodni pokal, darilo tvrdke Glanzmann & Gartnner, si je priboril Smuški klub Ljubljana. Razdelitev daril se je vršila v hotelu Lončar pod pokroviteljstvom tržiškega župana g. Lončarja in predsednika SK Tržiča g. Antona Seljaka.

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27661

Informacije

Informacije