Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Dečka našli, pohodnik umrl

Večer, Črna kronika: Na Miklavževem pohodu na Mrzlico pogrešali prvošolca.

Sobotnega večernega Miklavževega pohoda na Mrzlico v občini Trbovlje so se v organizaciji Planinskega društva Polzela udeležili tudi osnovnošolci in nekateri starši s Polzele in okolice. Pri vračanju je na gori ostal prvošolec, ki so ga nato še isti večer zdravega našli gasilci in gorski reševalci. Je pa med pohodom umrl 50-letni Trboveljčan.
Izleta v organizaciji Planinskega društva Polzela se je udeležilo 45 šolarjev, ki jih je spremljalo pet mentoric, trije planinski vodniki in dodatno še starši nekaterih otrok, je včeraj povedal predsednik Planinskega društva Polzela Zoran Štok. Preden so se začeli vračati z gore, so po njegovih besedah pri planinskem domu na Mrzlici prešteli vse otroke, pri čemer se je javil tudi kasneje pogrešani fant.
Po približno pol ure hoje so ugotovili, da fanta ni v skupini, zato so takoj poklicali v planinski dom in o pogrešanem obvestili reševalce in gasilce, ki so medtem v bližini doma že našli pogrešanega fanta. Ta se je nato v spremstvu reševalca in predsednika Planinskega društva Polzela vrnil z gore, je dogajanje opisal Štok. Dodal je še, da bo zaradi dogodka podal odstop z mesta predsednika Planinskega društva Polzela.
Na Policijski upravi (PU) Ljubljana pa so včeraj potrdili, da je med vračanjem z Miklavževega pohoda na Mrzlico umrl eden od udeležencev pohoda. Na PU Ljubljana so obvestilo o najdbi mrtve osebe v okolici Hrastnika prejeli v nedeljo okoli 14.25, z nadaljnjim zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom kraja najdbe pa so ugotovili, da gre za 50-letnega moškega iz Trbovelj. Po doslej zbranih obvestilih ne kaže, da bi oseba umrla nasilne smrti, policisti pa nadaljujejo zbiranje obvestil, so sporočili iz PU Ljubljana.  (čk, sta)
 

Vecer.si 07.12.2010

 

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27731

Informacije

Informacije