Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Občni zbor podružnice SPD

Gorenjec - 24, marca 1911: Kranjskogorska podružnica slovenskega plan. društva je imela dne 5. t m. svoj občni zbor v novozgrajenem salonu hotela Save v Kranjski gori,

katerega so se udeležili poleg kranjskogorskih članov in pevcev v posebno lepem številu Mojstranci in Dovjani ter bližnji sosedje iz Rateč. Razven tega je bilo opaziti Jeseničana in Radovljičane. Posebno razveseljiv je bil mnogobrojen obisk s strani rodoljubnega ženstva.

Po pozdravu predsednika g. dr. Tičarja je bilo posneti iz poročila tajnikovega, da namerava podružnica zidati novo kočo na vrha prelaza med Kranjsko goro in Trento, in da ima v ta namenu že kupljen svet na trentski strani Vršiča. Koča bo lahko dostopna tudi letoviščarjem kranjskogorskim, ki pohajajo radi na manjše gorske izlete, in bo važna za ture na Mojstrovka, Pristojnik, Razor pa tudi Jalovec ter zagotovila osobito še po dozidavi koč s na Kriških Podah skupino Razorovo slovenski posesti.
Društvo je napravilo več skupnih izletov, oskrbelo novo markacijo na Špik, popravilo nekaj starih; naročilo orijentacijske table itd.

Premoženjska položaj podružnice je za kratko dobo obstanka prav ugoden, čeprav s ozirom na stroške za novo kočo razpoložljiva denarna sredstva dosegajo le skromno višino.
Pri volitvah novega odbora so bili z vzklikom izvoljeni vsi dosedanji odborniki, samo mesto preselivšega se tajnika in blagajnika g. učitelja Petrovčiča se izvoli g. Ros. Polge tega za zaupnika na Jesenicah g. R. Zore in za Javornik g. Vorweger.
Po zahvali raznim dobrotnikom podružnice tako g. geómetra Hrovatinu, g. notarju Klandru, gdč. Ivanki Jegličevi, kranjskogorskemu in koroškemu gospodarskemu odboru je zaključil predsednik oficijalni del, kateremu je sledil animiran zabavni del, za kojega uspeha so stekli vsa zaslugo kranjskogorski pevci.
 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije