Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kranj najboljšima plezalcema na svetu

Gorenjski glas, novice, Kranj:V Kranju se je končala letošnja sezona svetovnega pokala v športnem plezanju. Gledalce je z drugim mestom navdušila Mina Markovič.

Pretekli konec tedna so dogajanje v Kranju zaznamovali športni plezalci, ki so se v Športni dvorani Zlato polje pomerili na tekmi svetovnega pokala v težavnosti. To je bila tudi zadnja tekma v tem tekmovanju v letošnji sezoni. Pri ženskah je zmagala Južnokorejka Jain Kim, pri moških pa Španec Ramon Julian Puigblanque. Oba sta postala tudi skupna zmagovalca svetovnega pokala.
 
 
Med tremi Slovenkami v finalu je bila najuspešnejša Mina Markovič, ki je osvojila drugo mesto, druga je bila tudi v skupnem seštevku, Natalija Gros je bila šesta, skupno pa je sezono v težavnosti končala na četrtem mestu, v kombinaciji pa je bila tretja. V finalu je nastopila tudi Maja Vidmar in tekmo končala na sedmem mestu. Sedma je tudi skupno. Pri moških smo imeli v finalu Klemena Bečana, ki je osvojil osmo mesto. Izreden rezultat je uspel tudi mladima plezalcema. Jure Raztresen je bil deveti, Domen Škofic pa štirinajsti. Slovenske plezalce do konca sezone čakajo še nastopi za državno prvenstvo, Kranj pa bo že ta konec tedna gostil tekmo v težavnosti za evropsko mladinsko serijo.
V prihodnjem letu bo tekem za svetovni pokal precej več, finale pa po dolgih letih ne bo v Kranju, temveč ga bo gostila Barcelona.
 

Maja Bertoncelj

Foto: Gorazd Kavčič

16.11.2010

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije