Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Na Kaninu priprave na novo sezono

Dnevnik - : V drugi sezoni povezanega smučišča Kanin-Sella Nevea bosta na naši strani smučarje zadrževala nova gostinska ponudba in otroški park

   
  Na Kaninu bodo žičnice zagnali šele v drugi polovici decembra, saj opravljajo še vzdrževalna dela. Takole pa je bila videti lanskoletna idila na 2200 metrih pri restavraciji Prestreljenik na zgornji postaji krožne kabinske žičnice. (Foto: Vanja Alič)  

Na edinem slovenskem visokogorskem smučišču Kanin se intenzivno pripravljajo na novo smučarsko sezono. Z lansko niso zadovoljni, čeprav so lahko smučarski navdušenci prvič v zgodovini uživali na povezanem smučišču Kanin-Sella Nevea. V ATC Kanin med vzroke za nekoliko slabšo zimo štejejo pozen začetek smučarske sezone in muhasto vreme, ki je bistveno skrčilo število obratovalnih dni.

"Lansko sezono smo prodali približno 48.000 smučarskih vozovnic. Dejstvo je, da smo pričakovali več, ampak tudi sredstev nismo vlagali v promocijo, tako da je slabša sezona posledica vseh teh dejavnikov. Letos smo si zastavili cilj, da nas obišče deset odstotkov več smučarjev kot lani, čeprav bomo tudi s ponovitvijo lanskoletnega rezultata zadovoljni," je dejal Simon Klaut iz družbe ATC Kanin.

V nasprotju s Kaninom so bili s preteklo sezono na italijanski strani smučišča zadovoljni, saj so na sneg pritegnili bistveno več smučarjev kot leto prej. Delitvena bilanca med obema upravljalcema skupnega smučišča pa je narejena glede na čas, ki ga smučar prebije na tej ali oni strani. Kje smučar vstopi na smučišče, ni pomembno.

Z željo, da bi se smučarji več zadrževali na naši strani smučišča, bodo po Klautovih besedah letos na Kaninu pripravili novo gostinsko ponudbo. "Kupci pogrešajo tudi nove produkte, o katerih se še dogovarjamo in jih bomo predstavili v kratkem.

Po vsej verjetnosti bomo na smučišču uredili tudi manjši otroški in zabaviščni park, medtem ko večjih vlaganj - zaradi pomanjkanja denarja - tudi letos ne bo," je pojasnil Klaut. Za ureditev novega smučišča Gozdec bi namreč potrebovali 15 milijonov evrov, ki pa jih brez pomoči države ne morejo zagotoviti.

Čeprav so ob ugodnih snežnih razmerah sprva kanili odpreti letošnjo sezono že v začetku decembra (na Kaninu je trenutno okoli 70 centimetrov snega), bodo žičnice pognali šele po 15. decembru, saj še opravljajo vzdrževalna dela na določenih napravah. Klaut je povedal, da se z Italijani dogovarjajo, da bi sezono odprli istočasno, čeprav se lahko zgodi, da bodo sosedje smučišče vendarle odprli kakšen dan prej.


Zanikajo kartelno dogovarjanje

Glede ugotovitve urada za varstvo konkurence (UVK), ki je odločil, da so se nekateri slovenski žičničarji dogovarjali o cenah smučarskih vozovnic - mednje sodi tudi ATC Kanin - direktor družbe Aleš Uršič pravi, da ni nič novega. Kartelno dogovarjanje, ki naj bi trajalo od leta 2000, ostro zanika in poudarja, da so si smučišča med seboj povsem različna. "Da ni šlo za nikakršno dogovarjanje, dokazuje tudi to, da smo imeli vsa leta zelo različne cene storitev v primerjavi z drugimi smučišči," dodaja Uršič. Skupna kazen, ki jo je naložil UVK, je sicer za podjetja dober milijon evrov, medtem ko kazni za fizične osebe znašajo od 8000 do 26.000 evrov.


www.dnevnik.si/  20.11.2010

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27708

Informacije

Informacije