Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Prihaja stoterica najboljših

Kranj, Gorenjski glas, šport: Ta konec tedna bo plezalna stena v športni dvorani Zlato polje gostila zaključno tekmo svetovnega pokala, za katero so se prijavile vse najboljše športne plezalke in plezalci sveta, na listi nastopajočih pa jih je natanko sto.

Kranj letos že petnajstič gosti tekmo svetovnega pokala v športnem plezanju, tradicionalno tekmovanje pa bo v športni dvorani Zlato polje potekalo jutri in v nedeljo. 

Jutrišnji dan bo tako za organizatorje kot tekmovalce in tekmovalke zelo naporen, saj se ob 9. uri začenjajo kvalifikacije moških, v nadaljevanju sporeda, ob 14. uri, pa bodo sledile še ženske kvalifikacije. Podobno kot lani kvalifikacije potekajo »na flash« in sicer v dveh smereh za vsako kategorijo. Tekmovalni spored se bo nadaljeval zvečer ob 20. uri, ko bo na sporedu polfinale, v katerem se bo najboljših 26 moških in žensk borilo za nastop v finalu. Po osem najboljših se bo za zmago v Kranju pomerilo v nedeljo ob 17. uri.
 
»Prijavljeni so vsi najboljši tekmovalci in tekmovalke, skupno točno sto tekmovalcev, od tega 39 žensk in 61 moških iz 21 držav,« pravi vodja tekmovanja Tomo Česen, ki tudi letos na zaključni tekmi sezone pričakuje zanimive obračune.
 
V skupnem seštevku svetovnega pokala (od šestih tekem se ena najslabša odšteje) pri ženskah vodi Korejka Jain Kim, ki ima že takšno prednost pred drugimi, da je že pred finalom skupna zmagovalka. Na tretjem in četrtem mestu sta Mina Markovič in Natalija Gros, Maja Vidmar pa je na sedmem mestu, tako imamo med najboljšo deseterico kar trojico naših tekmovalk. Poleg njih bosta za Slovenijo nastopili še Asja Grosar in debitantka Tina Šušteršič.
 
Pri moških trenutno vodiŠpanec Ramon Puigblanque, Avstrijec Jakob Schubert pa je tik za njim. V moški konkurenci skupni vrstni red še zdaleč ni odločen. Klemen Bečan kot najboljši slovenski tekmovalec je na 20. mestu, poleg njega pa bodo nastopili še Jure Bečan, Jernej Kruder, Jure Raztresen, Matej Sova ter debitanti Sergej Epih, Klemen Kejžar in Domen Škofic.
 
»Slovenska reprezentanca ima letos statistično primerjalno gledano s preteklo sezono manj vrhunskih rezultatov, vendar je ekipa dosegla rezultate, ki se jih ne bi branil marsikateri šport v Sloveniji. Na tekmah svetovnega pokala so zbrali tri uvrstitve na zmagovalne stopničke, iz evropskega prvenstva pa so prišli s tremi kolajnami in sicer v kombinaciji, ko je Mina Markovič osvojila zlato kolajno, Natalija Gros in Klemen Bečan pa srebrni kolajni,« je pred zaključno tekmo svetovnega pokala povedal Tomo Česen.
 
Vilma Stanovnik
Foto: Gorazd Kavčič
 
 

 

12.11.2010

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27670

Informacije

Informacije