Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 30.08.10

Pokaži objave o reševanjih GRSPoškodba in zaplezani na Triglavu ter padec s pograda - Predviden razvoj vremena

Okoli 8.40 si je na planinski poti iz Kredarice proti Triglavu italijanska planinka poškodovala nogo. Oskrbela jo je dežurna ekipa GRS z Brnika in jo s helikopterjem Slovenske vojske prepeljala v jeseniško bolnišnico.

Okoli 17.20 so se v Severni triglavski steni, občina Kranjska Gora, zaplezali trije planinci na višini približno 1600 metrov. Dežurna GRS ekipa z Brnika in helikopter Slovenske vojske, jih je s pomočjo vitla rešila iz stene in jih nepoškodovane prepeljala v dolino Vrata. V pripravljenosti so bili tudi reševalci Postaje GRS Mojstrana.

Ob 7.00 je planinka v koči pri Krnskih jezerih v občini Bovec med spanjem padla s pograda in si poškodovala prsni koš. S helikopterjem Slovenske vojske in reševalci GRS na Brniku je bila prepeljana v bolnišnico.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo oblačno. Dež bo dopoldne zajel vso Slovenijo, popoldne pa od severozahoda postopno ponehal. Do večera se bo od severozahoda delno zjasnilo. V gorah bo snežilo do nadmorske višine okoli 1600 metrov. Na Primorskem bo prehodno zapihala zmerna burja, ki bo zvečer že ponehala.
V torek bo sprva delno jasno, ponekod po nižinah bo zjutraj megla. Čez dan bo spremenljivo oblačno in predvsem v vzhodnih in osrednjih krajih bodo manjše plohe. Več sonca bo na Primorskem. V severni in severovzhodni Sloveniji ter v višje ležečih krajih bo pihal severni do severozahodni veter.
V sredo in četrtek bo večinoma jasno. Zjutraj in del dopoldneva bo po nižinah megla ali nizka oblačnost. Še bo sveže.

Bilten URSZR: 30.08.2010


Meteo.si

ARSO: podrobnejša vremenska napoved,
... posebej za Julijske Alpe


Prikaži seznam dosedanjih objav označenih z

         GRS

         Razmere

         vreme

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije