Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Na Kredarici čez noč 25 cm snega

Žurnal 24 - Tamara Barič: Čez noč je na Kredarici zapadlo kar 25 centimetrov snega, pihal je močan veter. Zdaj je 20 centimetrov snega, oskrbnik koče na Kredarici pa opozarja: V takih razmerah hitro pride do nesreče.

"Trenutno je okoli 20 centimetrov snega. Prej so se temperature malo povečale, tako da se je nekaj snega že stopilo. Ta trenutek imamo 0 stopinj Celzija," nam pove Dušan Vidmar, oskrbnik Triglavskega doma na Kredarici. Dom je na višini 2515 metrov, tako da so tovrstnih snežnih metežev vajeni.

"Presenetilo nas sneženje ni. Pri nas je normalno, da vsak mesec enkrat sneg zapade. Tudi avgusta se kdaj zgodil, da zapade 15 centimetrov snega," pove Vidmar. Številni, ki so rezervirali ležišče v koči, so rezervacijo raje odpovedali. Nekateri pa se vseeno niso dali zlahka.

Obiskovalci raje ostali kar v koči
"Nekaj obiskovalcev imamo. Predvsem so tujci, ki pač ne odnehajo, če pridejo sem. Slovencev je pa res bolj malo. Nekateri na to niso računali. Za odhod na vrh Triglava zdaj res niso dobre razmere. Sneg je moker in hitro lahko zdrsneš. Višje je morda še več snega. Nič se ne vidi, ker je megla. Tako tudi od naših gostov še nihče ni poskušal iti dol. Zadržujejo se v naši koči in čakajo na izboljšanje," še pove Vidmar, ki je v koči že deveto leto in je po tem času, kot pravi sam, navajen že vseh vremenskih razmer.

30.07.2010

Kredarica danes. (Foto: ARSO)

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27663

Informacije

Informacije