Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Parkiranje v Zadnjici

Prejeli smo: Na parkirišču pred zapornico lepijo obvestila za napačno parkiranje

Spoštovani,

obveščam vas, da je na parkirišču v Zadnjici parkiranje prepovedano. Na začetku doline je znak za parkirišče in nato znak prepovedno parkiranje in ustavljanje, ki pa po mojem mišljenju ni veljaven za parkirišče na koncu doline.

V petek 23.7. sem pri sprehodu skozi parkirišče srečal redarja, ki je na vse avtomobile lepil obvestila o redarstvu. Pojasnil mi je, da so se pač tako odločili na občini v Bovcu.

V primeru, da je interes, da se zapre parkirišče na koncu doline, bi bilo potrebno premakniti zapornico bistveno nižje.
V vsakem primeru pa bi bilo potrebno z opozorilnimi tablami opozoriti da je parkiranje prepovedano!

Lep pozdrav,

Marko Potisk

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave
Značke:
informacije

6 komentarjev na članku "Parkiranje v Zadnjici"

Bojan Turšič,

Ko zaviješ iz glavne ceste v Zadnjico, je po nekaj deset metrih na desni veliki makadamski prostor, kjer lahko parkiraš. Legalno in brezplačno. Malce naprej moraš zapeljati čez betonski jarek za odvod vode (tam se vsak avto ustavi, drugače nasede), kmalu za tem jarkom je v desno odcep cestice (tabla Privat), ki pelje do Kopiščarja in v neposredni tega odcepa je znak za prepovedano parkiranje. Znak zlahka spregledaš, kajti cesta je ozka, vidiš tudi prve hiše na desni, in si bolj pozoren na promet, to je, da ne bo kdo nasproti pripeljal. In ker tam stoji znak za prepovedano parkiranje, imajo redarji pravno podlago, da ukrepajo kot pač ukrepajo. Morda tako ukrepajo tudi zato, ker so lani poleti v določenih dneh pred zapornico našteli tudi do 120 vozil (naenkrat), ki so bila seveda parkirana vse povprek.

Kar se zapornice tiče pa, res se zna zgoditi, da bo kaj kmalu postavljena takoj za makadamskim parkiriščem na začetku ceste, ki sem ga na začetku omenil.

Konec koncev, tudi v Tamar se že dolgo ne smemo voziti. In iz Planice do Tamarja je bistveno dlje, kot od glavne ceste do zapornice v Zadnjici. In če sem pravilno obveščen, se podoben problem dogaja tudi v Zadnji Trenti, to je od izvira Soče navzgor. Za Zadnjico sem prepričan, ker sem znak za prepoved parkiranja videl na lastne oči, za Zadnjo Trento pa še ne upam dati roke v ogenj.

LP, Bojan Turšič


Bojan Turšič,

Znak za prepoved parkiranja stoji tam, kjer sem zapisal. Sem ga videl, sem stal pol metra od njega (ga pa nisem prijel). Od tam dalje parkiranje pač ni dovoljeno.

Hajni Blagne, verjetno ne ti, ne tvoji prijatelji tudi v Ljubljano in Piran ne bodo več prišli. In še kam. Kajti tudi tam ne smeš parkirati, če ti znak tega ne dovoli. In za razliko od Trente in Zadnjice imajo drugje tudi pajke in lisice. In v Trenti in Zadnjici se še ni zgodilo, da bi našel avto s prerezanimi gumami ali polomljenimi ogledali in/ali brisalci. Kar se ne tako redko dogaja v gorenjskih turističnih biserih. Tudi tistim, ki so parkirali pravilno, pa so imeli napačno registrsko tablico.

In redarji so stalnica tudi v Tamarju, kamor prav tako ne smeš z avtom. Da ne govorimo o "divjem zahodu" okoli bohinjskega jezera.

In, dragi Hajni Blagne, zaradi vsega omenjenega, kar sem jaz napisal, je prav Trenta in zgornje Posočje meni tako ljubo. Iz Gorenjske, predvsem mislim na Bohinj, pa tudi Kranjska gora ni bila izjema, pa sem že imel neljube izkušnje. Pa sem parkiral legalno in se obnašal normalno . . . . samo registrska tablica domačinom ni bila všeč.

In še nekaj me zanima? Če bi morebiti moral v Trenti plačati kazen zaradi prekoračene hitrosti, ali tudi ne bi več šel v Trento ?! Redar je uradna oseba kot policist. In domačini niso uradne osebe. Zatorej ne krivi, ne dolžni pri tej stvari.

Plačal sem kazen svoje čase, tako v Avstriji, kot v Italiji. Pa se nisem jezil ne na njihove organe, še manj na domačine, ampak sam nase, da sem bil tako trapast in "padel na mino". In me je izučilo in ne plačujem več. Tudi pri nas ne. In še vedno zahajam tako tja, kot drugam.

Brez zamere, z odličnimi pozdravi,

Bojan Turšič


Bojan Turšič,

Samo toliko bi dodal, da se strinjam s pisanjem predhodnikov, da bi znak moral biti bolje viden. Tudi kakšno opozorilo o spremenjenem režimu parkiranja bi lahko, oziroma moralo biti pri zapornici.

Drugače pa nisem iz tistih krajev, da ne bo nesporazuma.

Roko na srce, ne domačini, ne redarji niso krivi za položnice. Tisti, ki so sprejeli take odločitve, sedijo v pisarnah in velikokrat niti ne vedo, kaj se na "terenu" dogaja.

Naj z moje strani zaključim to polemiko s tem, da sedaj se pač ve kaj in kako se dogaja v Zadnjici in če to vzamemo na znanje in se temu primerno ravnamo, jo zlahka odnesemo brez kazni. Koliko je ta režim legalen in legitimen, pravičen ali nesramen in podobno, pa si vsak lahko razlaga po svoje.

Srečno !


Borut Mežnarčič,

Zgornje polemike niso primerne na tej strani.

Treba pa se je predvsem vprašati ali po ZVCP mali znakec na lesenem stebru sploh velja? Ker talna označba na cestninski postaji ne. Torej naj raje kdo to pove, ki je bolj v pravnih vodah.

Da pa so slovenski občinarji svoje vrste ljudje pa vemo vsi.

Namesto, da bi bilo povsod urejeno parkirišče in to obvezno z WC-jem, znajo le pisat kazni ali pobirat visoko parkirnino. Pa naj bo to v Bohinju, Bledu, Kranjski Gori, Trenti. Kot da turisti potem ne gredo še na eno pijačo, morda celo jedačo in se potem zadovoljni vračajo. Najlažje je pač delat od danes do jutri.


Heinrich Blagne,

Bojan, ne vem če boš dal roko v ogenj za obstoj legalne cestne table (po ZVCP ali CPP), kajti v Zadnjici -po odcepu Vršiške ceste na 50. srepentini, pa vse do parkirišča pred zapornicama, takšnega prometnega znaka v petek 23.7. ni bilo najti. Tudi jaz sem prejel "Obvestilo", ki se sklicuje na ZVCP.

Če znak, kot praviš, -zlahka spregledaš, potem očitno ni postavljen na primernem mestu; kaj praviš..?

Mali znak na lesenem tramu, se poleg drugih nahaja edino pred desno zapornico v dolino... in sprašujem (vas), le čemu bi naj bil ta tam sploh potreben, če naj bi bila enaka prepoved povsem legalno pred tem mestom enkrat že izražena?

Vsa vozila parkirana pred tem znakom, so v petek (menda že tudi prej) prejela "obvestila redarstva". Prepoved po Cpp pa, kot vemo, velja -od table dalje in ne že pred njo.

Na levi cesti proti Kriškim Podom je edina prepoved v obliki pravokotne modre table z napisom "ne parkiraj-4 metre" obešena na sami zapornici.. Cca 10- 15 m pred omenjeno zapornico se nahaja prometni znak za prepoved vožnje vseh vozil z dopolnilno tablo "gozdna cesta- vožnja na lastno odgovornost".

Smatram, da to- kar se ta trenutek dogaja v omenjni dolini, oz vstopu vanjo je podobno divjemu zahodu, saj za jasno izražena pravila in omejitve vsekakor ni primerno poskrbljeno.

Če bi bilo temu tako, bi redarjem ne bilo potrebno dnevno napisati na ducate "pozdravov".

V Zadnjici, kot tudi v Trenti mene in mojih prijateljev zagotovo nikoli več nihče ne bo srečal!

Hvala za prelepo turistično dobrodošlico!

Hajni Blagne


Heinrich Blagne,

Če znak, kot praviš, -zlahka spregledaš, potem očitno ni postavljen na primernem mestu; kaj praviš/pravite..?

Vsekakor nisem edini, ki tako misli, oz se jezi nad to -vam očitno prijetno, odlično novostjo v vašem koncu.

Vam, ("dragi"-prosim, nikar me ne rinite nekam, kjer je drago vam) g. Bojan seveda ni kaj zameriti, saj ste svoje "grehe" očitno že prebritko plačali.

Torej, -ni zamere.

Del svojega gornjega komentarja pa bi rade volje poleg vas namenil še komu drugemu..

Pa več sreče na Gorenjskem v prihodnje!

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije