Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinec padel pod Mojstrovko

Večer, Črna kronika - Carmen Leban: Slovenske gore so bile v minulem zaradi praznika podaljšanem vikendu množično obiskane in pri tem ni šlo brez nesreč.

V nedeljo je padel planinec in se poškodoval. Točno opoldne je Avstrijec skupaj s kolegoma sestopal z Mojstrovke in v najbolj strmem delu kmalu pod sedlom zaradi zdrsa padel in si pri tem poškodoval gleženj. Poškodovanemu planincu so na pomoč priskočili reševalci GRS Kranjska Gora in helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo.

Reševalce z zdravnikom je odložil pod Malo Mojstrovko. Ekipa je ugotovila, da ima planinec zlomljen gleženj. Poškodovanca je oskrbela in ga pripravila za transport. Z vitlom so ga dvignili v helikopter in ga prepeljali na zdravljenje v jeseniško bolnišnico, njegova kolega pa sta do Vršiča sestopila v spremstvu slovenskega planinca.

Te dni je Mojstrovka zelo množično obiskana, najbrž zaradi lahkega pristopa z Vršiča, a med planinci tudi veliko neprimerno obutih. Pri tem ni odveč opozorilo, da se na omenjeni poti večkrat kruši kamenje, zato bi morala biti tudi čelada obvezen del opreme.

Carmen Leban
 

Vecer.si 29.06.2010

Planinca so rešili s helikopterjem.
Planinca so rešili s helikopterjem.

 

 

 

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije