Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Na Ledinah,

pri Kranjski koči, bo v soboto, 3. julija 2010, ob 10. uri slovesnost v spomin na našo prvo helikoptersko gorskoreševalno nesrečo.

Potem, ko se je 29. junija 1975 Ivan Gruden ponesrečil med sestopanjem s Kočne, je helikopter, ki ga je pilotiral Franc Štajer, z njim in zdravnikom Gorazdom Zavrnikom, načelnikom GRS Kranj in članom UO PD Kranj, znašel v meglicah nad Ledinami in se zaletel v grebenski rob pod Kranjsko kočo.
V tej reševalni akciji so zgubili življenje ponesrečenec, zdravnik in pilot in bila je prva helikopterska gorskoreševalna nesreča pri nas.

Na slovesnosti s spominjanjem na preminule v tej strašni nesreči, bo podano tudi sporočilo, naj se poletna planinska sezona prične in konča brez nesreč, reševanj in tragedij. Ko gremo v gore bodimo razsodni in oskrbimo za veselje ter gorske radosti v najpopolnejšem dojemanju gorskih vrednot.

Po spominski slovesnosti bo položitev venca pri spominskem obeležju ponesrečenim, Drušrvo GRS Kranj pa bo nadaljevalo z gorskoreševalnim usposabljanjem.

Predsednik Društva GRS Kranj, Matej Brajnik
Predsednik PD Kranj, Franci Ekar


Kranjska koča na Ledinah (1700 m)

Geopedia: Kranjska koča - lokacija
Lokacija: 46° 22' 16,99'' 14° 32' 52,25''; višina: 1649,3 m

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije