Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Od lista do lista

V Kopru dnevi knjige tudi v znamenju planinstva
Primorske novice, Rekreacija: Od lista do lista

Knjige so kot ljudje: vsaka je svoj svet.
Dokler so na svetu še ti drugi svetovi-knjige-ljudje,
ne bo nihče tako ubog, da bi moral biti sam.
Odprimo jih, svetove-knjige-ljudi,in njim odprimo sebe

(Milan Jesih, iz poslanice ob svetovnem dnevu knjige)

Ta teden so tudi v Kopru SLOVENSKI DNEVI KNJIGE pod naslovom Od lista do lista. Na prelepem Prešernovem trgu ob znamenitem baročnem vodnjaku je Knjigarna Libris pripravila, ne zgolj prodajo knjig po ugodnih cenah, ampak tudi celodnevne zanimive spremljajoče prireditve, namenjene mlajšim udeležencem, pa tudi na starejše niso pozabili. Program je pester: mladi raziskovalci iščejo zaklad po mestnih ulicah, predstavljajo se šole, potekajo razne ustvarjalne delavnice, lutkovne predstave, literarni večeri … za vsakega nekaj. Na včerajšnjem dnevu, pod naslovom Besede krajev, so se jim, z lično stojnico, pridružili tudi planinci Obalnega planinskega društva Koper. Predstavili so svojo pestro dejavnost, od hoje, plezanja, mladinskega dela do kolesarjenja ter vabili mimoidoče, da se jim pridružijo. Z veseljem so povedali, kako sploh začeti s planinstvom, že izkušenim pa ponudili pomoč z nasveti in novimi informaciji o gorništvu.

Bilo pa je moč kupiti tudi knjige o planinstvu po ugodni ceni, tako nove kot tudi antikvariatne. Stojnico so obiskali mnogi člani društva, pa tudi povsem slučajni mimoidoči, največ pa je bilo mladih obiskovalcev – bodočih planincev. Naslednjič se bo OPD Koper predstavil v Kopru, v nedeljo, 23. maja v Taverni, ko bodo obiskovalci lahko tudi plezali na umetni steni, se preskusili v na zabavnem kolesarskem poligonu ter na sejmu koles prodali ali kupili kolo ter na Librisovi stojnici knjige.

Besedilo in fotografije: Maruška Lenarčič


Primorske novice, Planinstvo - 28.04.2010: Od lista do lista

Knjigarna Libris je ob slovenskih dnevih knjige pripravila na Prešernovem trgu v Kopru, ob znamenitem baročnem vodnjaku, ne zgolj prodajo knjig po ugodnih cenah, temveč tudi zanimive spremljajoče prireditve, namenjene mlajšim udeležencem, pozabili pa niso niti na starejše. Program je bil pester. Na temo Besede krajev so se jim s stojnico pridružili planinci iz Obalnega planinskega društva Koper. Predstavili so svojo pestro dejavnost in vabili mimoidoče, da se jim pridružijo. Povedali so, kako sploh začeti s planinstvom, že izkušenim pa ponudili pomoč z nasveti in novimi informacijami o gorništvu. Bilo pa je moč kupiti tudi knjige o planinstvu po ugodnih cenah, tako nove kot stare. Stojnico so obiskali mnogi člani društva, pa tudi naključni mimoidoči, največ pa je bilo mladih obiskovalcev – bodočih planincev.

ML

  28.04.2010
 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27663

Informacije

Informacije