Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Reševalec brez čelade v drevo

Žurnal 24: Turno smučanje bi skoraj vzelo še eno življenje – tokrat med samimi profesionalci.
Delo.si: V gorski nesreči hudo poškodovan reševalec

... Včeraj se je namreč med spustom huje poškodoval član Gorske reševalne službe Maribor.



24-letni moški iz Slovenj Gradca, sicer član Gorske reševalne službe Maribor, se je včeraj med usposabljanjem hudo poškodoval. (Foto: GRS Maribor)

Z glavo v drevo
Pohod s turnimi smučmi proti vrhu Raduhe je potekal pod vodstvom inštruktorja. Med pohodom se je Slovenjgradčan odločil, da vzpona ne bo nadaljeval. Spustil se je v dolino, a na poti zapeljal na ledeno ploskev, izgubil ravnotežje in padel.

Po dvajsetih metrih drsenja po strmem pobočju je z glavo, na kateri ni imel zaščitne čelade, trčil v drevo. Utrpel je hudo poškodbo glave in pretres možganov.

Trenutno na zdravljenju v Slovenj Gradcu
Člani GRS Maribor, GRS Koroška in Posebne policijske enote PU Slovenj Gradec so ga pripeljali v dolino. Tam so poškodovanca zdravniško oskrbeli in ga nato spravili do nogometnega igrišča v Črni na Koroškem, od koder so ga s helikopterjem slovenske vojske odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.


Delo.si, 29.03.10 15:11: V gorski nesreči hudo poškodovan reševalec
Med spuščanjem v dolino se je hudo poškodoval 24 letni moški iz okolice Slovenj Gradca, ki ima opravljen izpit gorskega reševalca. Nesreča se je zgodila, ko je s turnimi smučmi zapeljal na ledeno ploskev in izgubil ravnotežje.

Slovenj Gradec - V nedeljo se je okoli 11. ure na območju Raduhe zgodila gorska nesreča, v kateri se je med usposabljanjem pod vodstvom inštruktorja, hudo telesno poškodoval član Gorske reševalne službe (GRS) Maribor. Med pohodom s turnimi smučmi proti vrhu Raduhe se je 24-letni moški iz okolice Slovenj Gradca, ki ima opravljen izpit gorskega reševalca, odločil da ne bo nadaljeval vzpona.

Med spuščanjem v dolino je s turnimi smučmi zapeljal na ledeno ploskev ter pri tem izgubil ravnotežje in padel. Po dvajsetih metrih drsenja po strmem pobočju je z glavo, na kateri ni imel zaščitne čelade, trčil v drevo. Pri tem je utrpel hudo poškodbo glave in pretres možganov, so sporočili iz PU Slovenj Gradec.

V reševanje poškodovanega sta se pripadnikom GRS Maribor in GRS Koroške, priključila tudi policista Posebne policijske enote PU Slovenj Gradec, ki sta dodatno usposobljena za delo v gorah. Skupaj so poškodovanega zdravniško oskrbeli na kraju in nato spravili do nogometnega igrišča v Črni na Koroškem, od koder je bil s helikopterjem slovenske vojske transportiran v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer je ostal na zdravljenju.

Policista PU Slovenj Gradec, ki sta opravila ogled kraja gorske nesreče, bosta po vseh zbranih obvestilih podala poročilo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.

29. 03. 2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



www.delo.si  29.03.2010



Foto: PU Slovenj Gradec

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27637

Informacije

Informacije