Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Tri doline 2010

Davo in Petra Karničar: Turnosmučarske navdušence vabimo v ponedeljek, 5. aprila, na II. SkiVenture, ki bo (zaradi vremenskih razmer) šele to nedeljo, 18. aprila - vse ostalo je enako kot v prvotni objavi


Namen smučarskega potovanja je prijateljsko druženje in promoviranje izjemnega turnosmučarskega poligona treh dolin: Ravenske Kočne z Vadinami na Jezerskem, Logarske doline z Okrešljem in Belske Kočne s smučiščem med Mrzlo goro in Babami.

Zbrali se bomo na Jezerskem, v dolini Ravenske Kočne, ob 5.45, v bližini spodnjih postaj tovornih žičnic za planinski postojanki.
Naše potovanje začnemo ob 6. uri!

Predvidoma se bomo razdelili v dve skupini. Nekateri bodo krenili zmerno do Jezerskega in Savinjskega sedla, drugi, nekoliko bolj živahni, se bomo preko obeh sedel spustili še do Okrešlja, se vrnil nazaj in se ponovno spustili, tokrat v dolino Belske Kočne v Avstriji, od koder sledi ponoven vzpon.
V primeru res lepega vremena se bomo vsi udeleženci zbrali na Jezerskem sedlu, če bo vetrovno pa ob Planinskem domu na Vadinah in skupaj odsmučali v dolino. Predvidena vrnitev v dolino je po dvanajsti uri.
Višinske razlike vzponov: vse tri doline 2300 m, Jezersko sedlo in Belska Podkočna 1500 m in osnovna tura dobrih 1000 m.

Udeleženci so navkljub pričakovani medsebojni pomoči sami odgovorni za svoje ravnanje. Vsi udeleženci morajo imeti osnovno turnosmučarsko opremo, plazno žolno, lopato, sondo, čelado, dereze in cepin. Neposredno pred pričetkom bo posredovana informacijo o tem ali so dereze in cepin na turi potrebne.

Po skupni vrnitvi v dolino se bomo okrepčali na vremenu primerni lokaciji. Poskrbljeno bo za pijačo, velikonočne dobrote iz nahrbtnika pa nam bodo pomagale predstaviti, kakšna je praznična potica v turnosmučarskih družinah. Ob klepetu in krepčanju nas čaka ŽREBANJE praktičnih nagrad. Sodelujejo lahko vsi, ki se tega dne povzpnejo vsaj enkrat na Jezersko sedlo.

Srečno! Davo in Petra Karničar
 

Fotografije so povzete z lanskoletne prireditve.

G-L: SKI VENTURE 2009 Jezersko

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27537

Informacije

Informacije