Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Ugled znanstvenikov in Himalaja

Večer - 7 dni, Znanost: Združeni narodi so sklicali skupino najboljših podnebnih znanstvenikov, da proučijo poročilo, ki ga je izdala njihova organizacija IPCC.

Medvladna skupina znanstvenikov, ki se ukvarjajo s podnebnimi spremembami, je namreč tarča očitkov zaradi napake pri ocenjevanju hitrosti taljenja ledu na Himalaji. Interventna skupina bo pregledala raziskave svojih kolegov in skušala povrniti zaupanje v IPCC. V javnost so namreč pricurljale vesti, da so klimatologi uporabljali napačne in površne podatke pri sestavljanju poročil o Himalaji, zadevo so pograbili podnebni skeptiki in drugi dvomljivci, predsednik IPCC, Rajendra Pachauri, pa je bil deležen številnih pozivov k odstopu. Posledice so bile tako hude, da se je pravzaprav zamajalo zaupanje javnosti v ugotovitve, da je za podnebne spremembe kriv človek.

Posebna skupina desetih znanstvenikov, ki naj bi delo končala avgusta letos, naj bi se vrnila k dejstvom, meritvam in transparentnosti. Tako bi povrnili zaupanje v znanost in pregnali dvome o podnebnih spremembah. (7 dni)
 

Vecer.si
7 DNI -   17.03.2010


Himalajski ledenik naj bi po izračunih IPCC
izginili leta 2035. Ali bo res tako,
za zdaj ne ve nihče.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27721

Informacije

Informacije