Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Sneg prekinil povezavo

Dnevnik - Smučišči na Kaninu in Selli Nevei obratujeta, vendar pa nista povezani. Medtem ko so na italijanski strani uspeli razstreliti vse snežne plazove in je začela voziti tudi povezovalna gondola Funifor, pa na naši strani povezovalna štirisedežnica Prevala še vedno stoji.

   
  Delavci ATC Kanin iz Bovca so že odkopali zasuto vstopno postajo štirisedežnice Prevala. Ponovno naj bi jo zavrteli jutri. (Foto: Uroš Sovdat)  

"Zasulo je vstopno postajo nad restavracijo Prestreljenik. S pobočja Prestreljenika se je vsul snežni plaz na razdalji okoli 600 metrov, in to kljub razstreljevanju. Čez noč je namreč zapadlo 120 centimetrov snega, za nameček pa je pihal še močan veter. Postajo smo odkopali, poškodb pa za zdaj nismo opazili. Nekaj težav povzroča elektronika, ki pa jo delavci družbe Poma popravljajo. Za zeleno luč pričakujemo še inšpektorja zavoda za gradbeništvo," je povedal direktor ATC Kanin Aleš Uršič.

Na Kaninu je 350 centimetrov snega. Z izjemo štirisedežnice Prevala obratujejo vse naprave: dostopna krožna kabinska žičnica, trisedežnica Skripi, vlečnica Podi in dvosedežnica Veliki graben. "Tudi v Grabnu smo morali najprej poskrbeti za varnost. Razstreliti je bilo treba kar nekaj plazov, ki so grozili, da se sprožijo. Naravnega snega je dovolj. Upam, da se bodo vremenske razmere le umirile in da bomo lahko zadihali z normalnimi pljuči. Načrtujemo, da bo smučišče odprto do 2. maja," je še dejal Uršič in dodal, da so letos prepeljali le 29.000 smučarjev, kar je približno toliko kot lani, ko so imeli prav tako težave zaradi plazov in prevelikih količin snega.

Na ATC upajo, da bo povezava smučišč na Kaninu in Selli Nevei ponovno stekla jutri, ko bodo na Kaninu odprli Iglu bar in na 2200 metrih pripravili rock koncert.


 

www.dnevnik.si/  26.02.2010

 


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27643

Informacije

Informacije