Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Spektakel na JošTeku

Anže Šenk: V sredo 27. januarja je nikoli mirujoči Iztok Boltez na pobočju pod vrhom Jošta nad Kranjem pripravil pravi mali spektakel.

... Po lanski sicer uspešni izvedbi a v slabem vremenu, je bila letos s skoraj polno luno na jasnem nebu res navdušujoča. Množica gledalcev je z bučnim spodbujanjem potrjevala svoje navdušenje in zadovoljstvo ob šprintih posameznih skupin.

Približno 120 metrov dolga proga na izredno strmem pobočju z dvema vmesnima skoraj navpičnicama, prekrita z nekje sipkim drugje zahojenim trdim snegom, je od tekmovalcev zahtevala poleg telesne pripravljenosti, še veliko koncentracijo kam, kako stopiti, pičiti palice ...
Sistem tekmovanja je bil podoben tistim iz šprintov smučarskih tekačev. Boljši so se uvrščali naprej, drugi so se pomerili v repasažu.  Po četrtem, petem krogu ni bila dovolj samo naravna hitrost in moč. Dobro se je pokazalo, da smo turni smučarji  v tekmovalnem delu sezone. Sama proga je zaradi nekaj ozkih grl zahtevala še iznajdljivost.
Priznati moram, da po borbenosti in drenjanju še zaostajam za kolesarji. Na tek sem prišel predvsem z namenom druženja in popestritve treninga, zato sem s končnim tretjim mestom zelo zadovoljen. S kančkom sreče bi šlo tudi do zmage. Morda naslednje leto?!
Pri moških je zmago obranil Nejc, drugi je bil Ale in jaz tretji.

Več na Boltez.si >>>

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije