Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Speča lepotica se prebuja

Večer, Potovanja - Vasja Košti: Po več letih spanja se je pred letošnjo zimo končno zbudila speča gorenjska turistična lepotica Pokljuka.

Šport hotel, ki je zadnje desetletje umiral na obroke, je letos doživel korenito prenovo, na Rudnem polju je zrasel nov Športni center Pokljuka, sredi centra so postavili hotel Center, objekt s tremi zvezdicami in 60 posteljami. "Ideja o postavitvi centra se je porajala že na svetovnem prvenstvu v biatlonu, ki je bilo na Pokljuki leta 2001, resno pa smo jo začeli razvijatipred tremi leti",pravi vodja centra Tomaž Šušteršič, tudi sekretar pokljuških biatlonskih tekem. Zaradi nerazjasnenih lastninskih razmerij zemljišč realizacije dolgo ni bilo, pred dobrim letom pa so na Rudnem polju le zabrneli gradbeni stroji. Obnovili so proge za smučarski tek, po visokih standardih so preuredili biatlonski stadion ter zgradili hotel. Celotna investicija je znašala deset miljonov evrov, 6,5 miljona evrov so "načrpali" sredstev Evropske unije. Redni gostje na Pokljuki so zdaj člani slovenske biatlonske reprezentance, dobre pogoje za bazični trening imajo tudi drugi športniki. "V hotelu sta fitnes kabinet in savna, okrog hotela je na nadmorski višini 1250 do 1350 metrov veliko možnosti za trening. Sodelujemo tudi z višinsko hišo, ki jo ima v bližini kolesar Tadej Valjavec," je dejal Tomaž Šušteršič.

Na Pokljuki pa ni prostora le za vrhunske športnike, v obeh hotelih odrtih rok pričakujejo tudi druge goste. "Zima je seveda predvsem v znamenju snega. Za goste organiziramo tečaje smučarskega teka, nočno in dnevno sankanje, krpljanje, pohode z baklami in druge aktivnosti. Za hojo in tek na smučeh jih čakajo urejene proge." Na Pokljuki sta tudi smučarski vlečnici, proge ob njiju pa so primerne za začetnike. Kljub temu da je pozimi na planoti na obrobju Triglavskega narodnega parka pogosto veliko snega, je cesta na Pokljuko prevozna z blejske in bohinjske strani.

V poletnem času so na 20 kilometrov dolgi in skoraj toliko široki kraški planoti Pokljuki idealne možnosti za gorsko kolesarjenje, nordijsko hojo in pohodništvo. Rudno polje je izhodišče za obisk bližnjih vrhov in med najbolj priljubljenimi izhodišči za pot na Triglav.
 

Vasja Košti
 

Vecer.si 31.12.2009

Hotel Center v Športnem centru Pokljuka
(arhiv hotela)
Hotel Center v Športnem centru Pokljuka

 

 

 

 

 

 

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27663

Informacije

Informacije