Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Sumljive razmere

Čudno vremensko dogajanje je v visokogorju ustvarilo tudi zahtevne in nevarne snežne razmere. Na poti proti vrhovom čakajo pasti, da se sprožijo.

 

Med Kranjsko in Koroško Rinko so tudi od daleč vidne bočne in čelne napoke. Snežni plazovi so po drsni ploskvi že zdrsnili v kotanjo. Nad napokami pa lahko človek, ki se bo skušal povzpeti preko le teh sproži še ostanke.

Brana je na svoji severni strani vzela že dovolj življenj. Opast, ki z vrha Gornjega stebra poševno visi pod Šijo, čez območje letne poti, je zaradi vremenskih, temperaturnih preobratov, ki so jo obdelovali, sestavljena iz več plasti, ki je ne držijo skupaj. Letos bo(je) to območje nevarno.

Razmere na poti s Kamniškega sedla proti Sukalniku so prav tako precej sumljive.

Pod Wisiakovo grapo si Wunderlichov sneg še ni prav dosti opomogel. Razmere v sami grapi pa lahko, takole od daleč, presodimo samo z očmi. Kaj več pa bo preprečil jutrišnji ...

Kamniško sedlo, 28. 12. 2009 - Genadij Štupar

 

Tudi z vrhov, ki so nižji poročajo o ledu in trdem snegu na poteh in brezpotjih. Za takšne razmere pa je za dobršno mero užitkov, poleg primerne opreme, potrebno tudi obladovanje telesa in duha.

 

Z Velikega vrha nad Jezerskim. Pogled na Storžič. Foto: Irma Kočar 28. 12. 2009

 

 

 

Rok in Klemen Markuš: Veliki vrh (Košuta) 2088m

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27658

Informacije

Informacije