Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Smučanje, letenje, hitrost

S tujko Speedride je poimenovana kombinacija teh dejavnosti.

Dinamično kombinacijo letenja in ekstremnega freeridinga, t.i. speedriding, vzemirljivo novo športno disciplino, je prvi pričel nekdanji francoski učitelj smučanja, Francois Bon. V Franciji, meki ekstremnih športov, so prvi poskusi speedridinga doživeli neverjeten uspeh.

Speedriding se izvaja izven proge, s freeride opremo in posebnim speedriding padalom, ki na videz spominja na navadno padalo, vendar ga odlikujeta hitrost in gibčnost, saj je veliko le 10-14 m². Jadranje, carving in lebdenje - lahkotno prek mehkega cevca ali z neverjetno hitrostjo prek najstrmejših pobočij.

Zahvaljujoč svojim sposobnostim in krmilnemu sistemu smučarji drvijo, poletijo čez zasneženo pobočje in uživajo v neskončni razburljivosti letenja in hitrosti, kakor tudi mehkem surfanju po snegu.

Dinamilna padala omogoča letenje par sto metrov, izkušenim smučarjem pa celo uspe preskočiti skale visoke kakor stolp. Z uporabo zavornega sistema se lahko zmanjša hitrost in poveča lebdenje ter s tem uporabi ovire in nepravilnosti površine za ponovni vzlet in jadranje po zraku.

Red Bull Speedride

Foto: splet

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27676

Informacije

Informacije