Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Šport hotel rešili pred propadom

Večer, Potovanja - Srečko Klapš: Pokljuka pričakuje goste z novimi in prenovljenimi hotelskimi ter gostinskimi zmogljivostmi.

Preteklo soboto je na Pokljuki odprl vrata prenovljeni Šport hotel, ki sta ga uredila Sklad za spodbujanje razvoja Triglavskega narodnega parka in družba Brest Cerknica. Ponujajo 120 ležišč (v eno-, dvo-, tro- in petposteljnih sobah), restavracijo in hotelski bar s teraso. Načrtujejo še prenovo dvorane s fitnesom in savnami ter ureditev zunanjega igrišča z okolico. Investicija je vredna 1,3 milijona evrov, od tega so četrtino sredstev pridobili iz evropskih strukturnih skladov iz naslova turistične infrastrukture. V naslednjem letu v Šport hotelu pričakujejo 60-odstotno zasedenost oziroma okoli 25.000 nočitev. Ciljajo na dve tretjini domačih gostov, med tujimi pa predvsem na Italijane, Avstrijce in tudi Hrvate.

Direktor Sklada za spodbujanje razvoja TNP Ivan Novak je povedal, da si prizadevajo za investiranje v prenovo obstoječih kapacitet, trženje naravnih znamenitosti in oblikovanje novih turističnih produktov. Sklad TNP prenavlja tudi penzion Jelka in okrepčevalnico na Zatrniku, skupaj s partnerji pa bodo vzpostavili turistično destinacijo Pokljuka in oblikovali blagovno znamko slovenskega visokogorskega turizma - Visokogorski turistični centri Triglavskega narodnega parka.

Šport hotel na Pokljuki so nazadnje prenavljali daljnega leta 1973. Zadnjih dvajset let je objekt počasi propadal, na kar so opozarjali številni obiskovalci te slovenske planote, bogate s snegom. Novembra lani ga je zapadlo okoli tri metre, letos pa ga je nasulo že pol metra. Kot središče za biatlon in tek na smučeh planota ponuja 30 kilometrov tekaških prog, krajše proge za alpsko smučanje (vlečnica Šport pri Šport hotelu, vlečnica Jelka in vlečnica Storžek) so primerne za učenje smučanja in družine z majhnimi otroki. Urejene so poti za snežne izlete, hojo po brezpotju, krpljanje, sankanje, turno smuko, snežne pohode z baklami, v sodelovanju s Tadejem Valjavcem pa je mogoče tudi kolesarjenje po snegu. Prihodnje leto bo pričela delovati tudi njegova Akademija, s tematskimi tedni za kolesarske navdušence.

Če k temu prištejemo še nedavno odprt Hotel Center na Rudnem polju z 62 ležišči, ki ga zaokrožuje stadionski del s tribunami in streliščem s tarčami za spremljanje vrhunskih biatlonskih preizkušenj, je Pokljuka letos po dolgih letih pripravljena na bližajočo se zimsko sezono.
 

Srečko Klapš
 

Vecer.si 26.11.2009

Prenovljeni Šport hotel Pokljuka združuje ponudbo s kolesarskim asom Tadejem Valjavcem.

                   (Boris Vugrinec)
Prenovljeni Šport hotel Pokljuka združuje
ponudbo s kolesarskim asom Tadejem Valjavcem.

 

 

 

 

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije