Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Obnova dvosedežnice na Zvoh največja naložba za novo sezono

Dnevnik - Letos tudi smučanje z vrha Krvavca

V lanski sezoni so na smučišču na Krvavcu imeli okoli 200.000 smučarjev, čez poletje so prepeljali 9000 ljubiteljev narave in izletnikov, v novi zimski sezoni bo spet mogoče smučanje z vrha Krvavca, z Zvoha.

   
  Prepotrebno obnovo sedežnice Zvoh naj bi končali do konca novembra. (Foto: Bojan Velikonja/dokumentacija Dnevnika)  

Okvara dvosedežnice na Zvoh je preprečila smučanje s te točke skoraj ves pomladni del smučarske sezone, ki jo v RTC ocenjujejo kot dobro in bodo zaradi tega poslovali pozitivno. Celoten obseg prihodkov bo za okoli šest odstotkov sicer manjši od leta 2008, a to ni preprečilo res prepotrebne obnove dvosedežnice. "Prav obnova sedežnice Zvoh je največja letošnja naložba, ker bodo novi sedeži in objemke ter tudi lažji dostop omogočili skrajšanje časa vožnje do Zvoha. Vrednost vseh naložb je okoli pol milijona evrov," je dejal Luka Vrančič, ki je odgovoren za trženje v podjetju RTC Krvavec. Dela še potekajo in bodo končana najpozneje do konca novembra, kar je seveda dobra novica za vse ljubitelje tega smučišča.

Sicer pa bodo smučarji zagotovo veseli dejstva, da se po daljšem času cene vozovnic niso podražile, obenem pa v času predprodaje do sredine novembra ne manjka ugodnosti: "Predvsem smo mislili na mlajše, uvedli novo kategorijo od 14 do 19 let, otroške vozovnice so cenejše," je dejal Vrančič. Lani so sezono začeli 29. novembra in jo končali po prvomajskih praznikih - letos pa jih je prvi sneg "pozdravil" že včeraj.

Ker počasi urejajo tudi cestne povezave od odcepa z avtoceste proti Cerkljam, bo Krvavec zlasti ljudem iz osrednje Slovenije še vedno najbolj priljubljeno smučarsko središče, ki pa ostaja odvisno predvsem od enodnevnih smučarjev. Nastanitvene zmogljivosti na Krvavcu in ob vznožju namreč ostajajo turistični izziv za prihodnost.


Statistika

28 evrov bo v redni prodaji stala dnevna vozovnica za odrasle.

16 evrov bo stala celodnevna vozovnica za otroke.


www.dnevnik.si/  13.10.2009

 

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27627

Informacije

Informacije