Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Padel čez skale

Slovenske novice: V Julijcih, pod Dolkovo špico, so našli mrtvega 62-letnega Ljubljančana

Planinec pri padcu umrl tudi na Veliki planini, na relaciji med Kisovcem in Malo planino — Na poti iz Moličke planine proti Korošici je planinca izdalo srce

Vrata, 30. avgusta: V petek ob 23.35 so kranjski operativno-komunikacijski center obvestili, da svojci pogrešajo 62-letnega Ljubljančana, ki je v jutranjih urah odšel iz Vrat v gore, proti Dolkovi špici. V soboto so izvedli iskalno akcijo, v kateri so sodelovali policisti, pripadniki GRS in policijski helikopter. Ob 13.18 so truplo pogrešanega odkrili pod Dolkovo špico in ga nato transportirali v dolino. Ugotovili so, da je padel od 50 do 100 metrov globoko po skalnatem pobočju in se pri tem tako hudo ranil, da je takoj umrl.

V petek ob 12.50 so regijski center za obveščanje obvestili o padcu planinca na Veliki planini, na relaciji med Kisovcem in Malo planino. Planinec se je smrtno ponesrečil. Pripadniki GRS Kamnik so truplo občana prenesli v dolino in ga predali pogrebni službi.

Na poti iz Moličke planine proti Korošici v občini Luče je v petek ob 11.27 planincu zastalo srce, padel je in brez zavesti obležal. Aktivirani so bili reševalci GRS Celje. Dežurni zdravnik GRS je na kraju dogodka ugotovil, da je šlo za srčni infarkt. Planinec je umrl. Posredovala je dežurna ekipa GRS in s posadko vojaškega helikopterja truplo prepeljala v Kamnik.

Včeraj ob 14.18 si je ranil gleženj udeleženec triatlona na Studorskem prevalu v občini Bohinj. Tekmovalca so oskrbeli reševalci Postaje GRS Bohinj ter ga prenesli v dolino.

V bližini vzletišča za padalce na Vogarju, na poti od Kosijevega doma proti Stari Fužini, si je v petek nekaj pred 11. uro starejši češki turist poškodoval glavo. Posredovali so reševalci GRS Bohinj, nato pa so pohodnika z vojaškim helikopterjem prepeljali v jeseniško bolnišnico.

Pri Vodnikovem domu si je dopoldne planinec ranil nogo. Posredovali so reševalci GRS Bohinj, nato pa so ranjenca z vojaškim helikopterjem prepeljali v jeseniško bolnišnico.

(V. A.)

31.08.2009

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije