Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Letos je v gorah umrlo že 17 gornikov

Dnevnik - : Minuli konec tedna vreme ni bilo naklonjeno planincem, a črna statistika letošnje planinske sezone resno opominja: v naših gorah so žalostni statistiki dodali mrtvega planinca izpod Dolkove špice.

   
  (Foto: Primož Knez)  

Vse se je dogajalo že v četrtek, ko je 62-letni planinec odšel iz doline Vrat proti Dolkovi špici. Ker so ga pogrešali, so intenzivno akcijo začeli v petek in ga našli po tem, ko je očitno padel po skalnatem pobočju 50 do 100 metrov globoko in obležal mrtev. S helikopterjem so truplo prepeljali v dolino. Prav helikopterska posadka pa je prejšnji teden zaradi poškodb in bolezni planincev dobesedno "dežurala" v Bohinju, kjer so v soboto reševali tudi poškodovanega tekmovalca na triatlonu.

Lani je v vsem letu v naših gorah umrlo 20 gornikov, letos je med planinci smrt kosila že 17-krat, do konca leta pa so še štirje meseci. Gorski reševalci so posredovali v več kot 300 nesrečah, težje poškodovanih je bilo več kot 60 planink in planincev.


Še dva mrtva planinca

Kamnik, Luče Na Veliki planini med Kisovcem in Malo planino v občini Kamnik se je v petek pri padcu smrtno poškodoval planinec. Gorski reševalci iz Kamnika so truplo prenesli v dolino.

V Podveži v občini Luče je v petek med hojo iz Moličke planine proti Korošici planincu zastalo srce. Kljub oživljanju prisotnih in hitremu posredovanju dežurne ekipe gorske reševalne službe s helikopterjem Slovenske vojske in posadko je umrl.


31.08.2009

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije