Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

V petek tri smrti v gorah

Delo.si - STA: Po podatkih GRZS je bilo letos že 289 intervencij v gorah

V zadnjih dneh je prišlo do kar treh smrti v gorah. Planinec na poti proti Korošici je doživel srčni zastoj, 62-letni Ljubljančan je zdrsnil v globino, na Veliki Planini pa se je planinec smrtno ponesrečil med padcem.

Luče/Kranska Gora/Kamnik - V Podveži v občini Luče je v petek pozno dopoldne med hojo iz Moličke planine proti Korošici planinec doživel srčni zastoj. Kljub oživljanju prisotnih in hitremu posredovanju dežurne ekipe Gorske reševalne službe s helikopterjem Slovenske vojske in posadko je planinec umrl na kraju dogodka, so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje.

Pod Dolkovo špico našli smrtno ponesrečenega Ljubljančana

Kranjski policisti ter pripadniki Gorske reševalne službe so v petek nekaj po 13. uri pod Dolkovo špico našli truplo pogrešanega planinca, ki je padel od 50 do 100 metrov globoko po skalnatem pobočju in se pri tem hudo poškodoval, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Svojci preminulega 62-letnega Ljubljančana so Operativno-komunikacijski center (OKC) kranjske policijske uprave v četrtek nekaj pred polnočjo obvestili, da pogrešajo planinca, ki je zjutraj odšel iz Vrat v gore, v smeri Dolkove špice. Policisti in reševalci so tako v petek tudi s pomočjo policijskega helikopterja izvedli iskalno akcijo, o gorski nesreči pa bodo podali poročilo na pristojno okrožno državno tožilstvo, so še zapisali na PU Kranj.

Na Veliki planini se je smrtno ponesrečil planinec

Na Veliki planini med Kisovcem in Malo planino v občini Kamnik se je v petek pri padcu smrtno poškodoval planinec. Pripadniki Gorske reševalne službe Kamnik so truplo prenesli v dolino, so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje, ki je bila o padcu obveščena v petek nekaj pred 13. uro.

www.delo.si 29.08.09 11:04 


 

Bilten URSZR - 29.08.09
Op.: V objavi manja smrtni primer "Pod Dolkovo špico", o katerem je medije obvestila STA

 

 




Na Kisovcu.
Foto: GRS Kamnik

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije