Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 29.08.09

Dva umrla, dva poškodovana in padalec - Prihaja poslabšanje - Razvoj vremena in opozorilo - STA poroča o treh smrtnih primerih

Ob 15.05 so v Tolminskih Ravnah v občini Tolmin, reševalci GRS Tolmin pomagali iz planine sestopiti jadralnemu padalcu, kjer je zasilno pristal.

Ob 7.45 si je pri Vodnikovem domu v občini Bohinj planinec poškodoval nogo. Posredovali so reševalci GRS Bohinj, nato pa so planinca s helikopterjem Slovenske vojske, s posadko za reševanje v gorah, prepeljali v jeseniško bolnišnico.

Ob 10.36 si je v bližini vzletišča za padalce na Vogarju, na poti od Kosijevega doma proti Stari Fužini, v občini Bohinj starejši češki turist poškodoval glavo. Posredovali so reševalci GRS Bohinj, nato pa so pohodnika s helikopterjem Slovenske vojske, s posadko za reševanje v gorah, prepeljali v jeseniško bolnišnico.

Ob 11.27 je na poti iz Moličke planine proti Korošici v občini Luče planinec utrpel zastoj srca, padel in nezavesten obležal. Aktivirani so bili reševalci GRS Celje. Dežurni zdravnik GRS je na kraju dogodka ugotovil, da je šlo za srčni infarkt. Oživljanje ni bilo uspešno. Posredovala je dežurna ekipa GRS, ki je s posadko helikopterja Slovenske vojske truplo umrlega prepeljala v Kamnik.

Ob 12.50 smo bili obveščeni o padcu planinca na Veliki planini na relaciji med Kisovcem in Malo planino v občini Kamnik. Pri padcu se je planinec smrtno poškodoval. Pripadniki GRS Kamnik so truplo občana prenesli v dolino in ga predali pogrebni službi. O dogodku je bila obveščena tudi policija.


Predviden razvoj vremena

V soboto bo v južni polovici Sloveniji sprva še delno jasno, na severu pa se bodo že pojavljale padavine, deloma nevihte, ki bodo čez dan postopno zajele vso Slovenijo. Popoldne bodo padavine na severovzhodu že oslabele in ponekod ponehale, drugod pa šele zvečer ter v noči na nedeljo. Najdlje bo grmelo na Primorskem. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem proti
večeru zmerna burja.
V nedeljo se bo delno zjasnilo. Na Primorskem bo še pihala zmerna burja, ki bo popoldne slabela.
V ponedeljek in torek bo precej jasno. Jutra bodo sveža, ponekod bo zjutraj megla.

OPOZORILO

Po podatkih Agencije RS za Okolje bodo v soboto ob prehodu hladne fronte pogoste nevihte. Najmočnejše bodo popoldne in zvečer na Primorskem. Možni bodo močni nalivi, sunki vetra, pa tudi toča.
 

Bilten URSZR: 29.08.2009


Meteo.si

Prikaži seznam vseh dosedanjih
objav
označenih z

         Razmere

         vreme

         GRS

         Bilten URSZR 


GRZS: iz Biltena URSZR - akcije GRS

 

Op.: Manjka tretji smrtni primer, o katerem je medije obvestila STA = Delo.si ...

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27532

Informacije

Informacije