Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 30.07.09

Štiri reševanja - Zdrsa ni preživela - Preminul zaradi infarkta
Predviden razvoj vremena

Ob 11.52 je pod Boskovcem, na vzletišču jadralnih padalcev v Šmihelu nad Mozirjem, občina Mozirje, pri vzletu sunek vetra zaprl padalo jadralnemu padalcu. Padel je na tla približno 50 metrov nižje od vzletišča in se pri tem huje poškodoval. Posredovali so člani Postaje GRS Celje, ki so poškodovanega prenesli do reševalnega vozila, kjer ga je prevzela ekipa NMP Mozirje in ga prepeljala v nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico.

Ob 9.53 je pod vrhom Vrtače, občina Žirovnica, zdrsnila planinka na mokrem pobočju 150 metrov globoko. Zdrsa oziroma padca ni preživela. Helikopter Slovenske vojske je z ekipo GRS na Brniku in reševalci Postaje GRS Radovljica pripeljal zaradi oblačnosti 150 metrov nižje od nesreče. Reševalci so se povzpeli do kraja nesreče in ponesrečenko prenesli nižje do helikopterja, kateri jo je prepeljal v dolino Završnice.

Ob 11.54 se je pod Prisojnikom v občini Bovec planinec pri pohodu poškodoval nogo. Posredovali so reševalci Postaje GRS Bovec, helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo pa je poškodovanca odpeljal na zdravljenje v jeseniško bolnišnico.

Ob 13.59 je helikopter Slovenske vojske skupaj z reševalci Postaje GRS Bovec z Kriških podov, občina Bovec, v dolino prepeljal preminulega planinca, ki je med pohodom doživel srčni infarkt.

Predviden razvoj vremena

V četrtek bo večinoma sončno, popoldne bo v severnih krajih kakšna nevihta.
V petek bo na Primorskem jasno, pihala bo šibka burja. Drugod bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo v severozahodni Sloveniji posamezne plohe in nevihte.
V soboto in nedeljo bo sončno in vroče.

Bilten URSZR: 30.07.2009


Meteo.si

Prikaži seznam vseh dosedanjih

objav označenih z

         Razmere 

         vreme

         GRS

         Bilten URSZR 


GRZS: iz Biltena URSZR - akcije GRS

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije