Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Na Grintovec najhitreje Čehi

Gorenjski glas, Šport - Jasna Paladin: Od slovenskih tekačev se je s 4. mestom najbolje izkazal član domačega kluba Sebastijan Zarnik, ki se je uspešno vrnil po poškodbi.

Kamniška Bistrica – Člani Kluba gorskih tekačev Papež so minulo nedeljo pripravili že 12. gorski tek na 2558 metrov visoki Grintovec, na katerega se je ta dan v čudovitem vremenu iz doline povzpelo rekordno število gorskih tekačev pa tudi planincev iz vse Slovenije in tujine.

Zahtevno progo z 9,6 kilometra dolžinskimi in kar 1957 višinskimi metri je najhitreje premagal 31-letni Čeh Robert Krupicka, ki je do vrha potreboval uro in 17 minut. »Teka na Grintovec sem se danes udeležil že tretjič in dosegel tudi najboljši rezultat do zdaj. Šlo mi je zelo dobro, razmere na progi so bile odlične in že kilometer pred ciljem sem začutil, da bom zmagal,« je povedal češki tekač, ki je najbližjega zasledovalca premagal za dobri dve minuti. Kot drugi je v cilj pritekel rekorder proge in stari znanec Grintovca Jonathan Wyatt z Nove Zelandije, tri minute za njim pa je ciljno črto prečkal še Američan Rickey Gates, lanski zmagovalec.

Nehvaležno četrto mesto, a vseeno odličen rezultat z zaostankom pet minut za zmagovalcem, je dosegel član domačega kluba Sebastjan Zarnik iz Kamnika, ki si je tek na Grintovec po nekajmesečni odsotnosti zaradi poškodbe izbral za prvo letošnjo tekmo. »Z uvrstitvijo in rezultatom sem zadovoljen, čeprav sem na tej tekmi tekel tudi že hitreje. Začeli smo precej počasi, kar sem si tudi želel. S Simonom Aličem sva praktično do zadnjega kilometra tekla skupaj, nato pa mi ni mogel več slediti, prvi trije pa so bili zame danes premočni,« je povedal Sebastjan.

Med članicami sta prvi dve mesti zasedli Čehinji Anna Pichrtova (1:32:48) in Iva Milesova (1:35:49), tretja pa je bila z zaostankom 12 minut za zmagovalko Slovenka Valerija Mrak. S potekom tekme in rezultati je bil zelo zadovoljen tudi glavni organizator Dušan Papež, saj je bilo na startu rekordno število tekačev. »Vse se je izteklo odlično, vreme je bilo idealno, ob progi je bilo v času teka več kot tisoč planincev, na štartni listi pa je bilo v vseh kategorijah več kot 330 gorskih tekačev.« Organizatorji so letos prvič pripravili tudi doping kontrolo in neposreden prenos s cilja na vrhu Grintovca.

Jasna Paladin

  28.07.2009

 

 

 

 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27671

Informacije

Informacije