Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Srečanje v spomin na pristanek gazele na Golteh

Večer, Celjsko - Franc Kramer: Pred planinskim domom na Smrekovcu bo danes popoldne deveto, sicer tradicionalno srečanje prejemnikov spominskega znaka Golte 1991 in predstavnikov 15. helikopterskega bataljona ...

… Na njem se bodo spomnili 28. junija 1991, ko sta pilot Jože Kalan in mehanik Bogo Šuštar s helikopterjem (gazela) zapustila JLA in prebegnila na stran Teritorialne obrambe ter pristala na Golteh. Pri kasnejšem varovanju helikopterja pa je sodelovalo še precej prebivalcev tega območja. Poveljstvo sil Slovenske vojske je leta 2004 tudi sklenilo, da je ta dan, 28. junij, dan 15. helikopterskega bataljona Slovenske vojske. Zato bodo s srečanjem počastili tudi ta praznik.

Srečanje na Smrekovcu pripravlja v sodelovanju z mnogimi drugimi organizacijami velenjsko območno združenje veteranov vojne za Slovenijo. Predstavniki 38. vojaško teritorialnega poveljstva iz Celja bodo na srečanju tudi podelili spominski znak Golte 1991 še dvaindvajsetim nekdanjim pripadnikom TO krajevne skupnosti Bele vode in štirim nekdanjim miličnikom Postaje milice Mozirje za zasluge pri varovanju in skrivanju posadke oziroma helikopterja.

Franc Kramer
 

Vecer.si 26.06.2009

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije