Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 29.09.08

Takoj po vzletu je strmoglavil - Padla 20 metrov globoko - Izgubila sta se v gozdu - Srčni napad - Predviden razvoj vremena

Ob 15.40 je na Vogarju v Stari Fužini, občina Bohinj, takoj po vzletu strmoglavil v drevje jadralni padalec. Zaradi suma poškodbe hrbtenice so posredovali gorski reševalci Postaje GRS Bohinj in dežurna ekipa s policijskim helikopterjem, ki so poškodovanega padalca odpeljali na zdravljenje v jeseniško bolnišnico.

Ob 15.01 je planinka med sestopom iz Grofičke proti Robanovem kotu, občina Solčava, zdrsnila in padla 20 metrov globoko. V reševalno akcijo je poletel vojaški helikopter z dežurno ekipo, vendar zaradi okvare vitla ni uspel rešiti poškodovane planinke. Sprožena je bila klasična reševalna akcija reševalcev postaje GRS Celje, dodatno pa je bil aktiviran še helikopter Letalske policijske enote. Ekipa LPE je poškodovano planinko, ki jo je na kraju oskrbel zdravnik, prepeljala v Robanov kot, od koder je bila s helikopterjem SV prepeljana na zdravljenje v KC Ljubljana. Planinka je utrpela hude telesne poškodbe.

Ob 16.20 sta mlada pohodnika prosila za pomoč, ker sta se izgubila v gozdu pri kraju Godešič v občini Škofja Loka. Na pomoč so jima prišli gorski reševalci Postaje GRS Škofja Loka in ju pripeljali iz gozda.

Ob 17.58 je v Potarjah v občini Tržič starejša ženska v gozdu dobila srčni napad. Na pomoč so ji prišli reševalci NMP Tržič in gorski reševalci Postaje GRS Tržič in jo nato z reševalnim vozilom prepeljali v jeseniško bolnišnico.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo pretežno jasno. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. V torek bo v vzhodnih krajih razmeroma sončno, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Pihati bo začel jugozahodni veter. Popoldne bo ponekod v hribovitem svetu zahodne Slovenije rahlo deževalo ali rosilo. V sredo in četrtek bo na vzhodu spremenljivo, drugod pa pretežno oblačno. Predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo.

Bilten URSZR: 29.09.2008

 

 

Prikaži seznam objav
označenih z

         GRS

         vreme

         Bilten URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije