Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 28.08.08

Tri nesreče jadralnih padalcev - Pod Jalovcem umrl avstrijski planinec
Predviden razvoj vremena

Ob 12.13 se je v Kobaridu na doskočišču za jadralne padalce poškodoval tuji padalec. Reševalci NMP Tolmin so poškodovanega padalca prepeljali v splošno bolnico Šempeter pri Gorici.

Ob 16.04 je na pobočju Starijskega vrha pri Kobaridu strmoglavil jadralni padalec in se huje poškodoval. Pomoč so mu nudili gorski reševalci iz GRS Tolmin s sodelovanjem helikopterja SV, ki ga je prepeljal v šempetrsko bolnico.

Ob 18.57 je na pobočju Mrzlega vrha v občini Tolmin strmoglavil ukrajinski jadralni padalec. Člani GRS Tolmin so ponesrečenca našli pod Mrzlim Vrhom na približno 850 metri nadmorske višine. Padel je na skale, nato pa še nekoliko nižje v gozd, kjer je bil težko opazen. Jadralni padalec si je poškodoval hrbtenico in gleženj zato je bil s helikopterjem SV prepeljan v jeseniško bolnišnico.

Ob 10.45 je na poti iz Tamarja proti Jalovcu, občina Kranjska gora, avstrijskega planinca obšla slabost in težave s srcem. Do prihoda reševalcev GRS Rateče in zdravnika-reševalca s helikopterjem LPE, so prijatelji skušali oživiti zastoj srca. Tudi nadaljnje oživljanje zdravnika ni bilo uspešno. Preminulega planinca so prepeljali s policijskim helikopterjem na Jesenice, kjer ga je prevzela pogrebna služba.

Predviden razvoj vremena

V četrtek bo pretežno jasno, čez dan občasno zmerno oblačno. V hribovitem svetu lahko nastane kakšna kratkotrajna ploha. Na Primorskem bo pihala šibka burja.
V petek bo pretežno jasno. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla.
V soboto in nedeljo bo večinoma sončno. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Malo hladneje bo.

Bilten URSZR: 28.08.2008

 

 

Prikaži seznam objav
označenih z

         GRS

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27637

Informacije

Informacije