Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

S kamenjem nad kolesarja

V ponedeljek, 21. aprila 2008, doslej največji konflikt med gorskimi kolesarji in lastnikom gozda na Mariborskem Pohorju.

zurnal24.si

V Mariboru sta kolesarja s kamenjem napadla 77-letnega domačina, ki pa je na napad odgovoril z orožjem. Mariborčan je namreč iz žepa izvlekel pištolo in ustrelil v zrak.

Nad kolesarja s pištolo

V ponedeljek popoldne je v pohorskih gozdovih odjeknil strel.

V ponedeljek okrog 17. ure sta dva neznanca kolesarila z gorskimi kolesi po gozdu pod Hotelom Bellevue na Mariborskem Pohorju. Pri tem ju je zalotil 77-letni moški, ki ne želi biti imenovan in je lastnik omenjenega gozda. Opozoril ju je, naj se ne vozita po gozdu, a sta ga začela žaliti in vanj metati kamenje, s katerim sta ga zadela v telo in glavo.Branil se je s strelom v zrak. Sedeminsedemdesetletnik je nato iz žepa izvlekel pištolo, za katero ima sicer ustrezna dovoljenja za nošenje, in ustrelil v zrak, da bi kolesarja prestrašil. A sta ga neznanca napadla, ga podrla na tla, mu odvzela pištolo in se odpeljala. Starejši moški je bil lahko telesno poškodovan. Policisti pa pozivajo vse, ki bi karkoli vedeli o omenjenem dogodku ali neznanih kolesarjih, naj to sporočijo na telefonsko številko 113.


Večer na spletu

Napadla sta lastnika gozda

V gozdu pod hotelom Bellevue na Mariborskem Pohorju sta v ponedeljek okoli 17. ure dva neznanca kolesarila po gozdu. Ko ju je lastnik gozda, 77-letni moški, opozoril na početje, sta ga začela žaliti in vanj metati kamenje. Večkrat sta ga zadela v telo in glavo. Moški je iz žepa izvlekel pištolo, za katero ima sicer ustrezne listine, in z njo ustrelil v zrak. Neznanca sta stopila proti njemu, ga podrla na tla, mu odvzela pištolo in se odpeljala. 77-letnik je bil lažje poškodovan. Mariborski policisti pozivajo vse, ki bi karkoli vedeli o omenjenem dogodku, naj to sporočijo na številko 113.

 Elizabeta Zorman


mtb.si

Nad kolesarja s pištolo, 16.04.2008 11:08, Andrej D.

V ponedeljek doslej največji konflikt med gorskimi kolesarji in lastnikom gozda na Mariborskem Pohorju. Streljanje v zrak, kolesarja naj bi jo ucvrla s strelčevo pištolo vred.

Na Mariborskem Pohorju gorski kolesarji žal ne živijo v zglednem sožitju z drugimi uporabniki. Na progah Bike parka Pohorje pešci motijo kolesarje, na nelegalnih poteh izven parka pa kolesarji motijo "nekolesarje". Tako je v ponedeljek počilo, dobesedno.

Spletna stran zurnal24.si je objavila novico o ponedeljkovem nesporazumu na Mariborskem Pohorju, ki se je končal s strelom iz pištole. Na srečo v zrak.

Takole piše: V ponedeljek okrog 17. ure sta dva neznanca kolesarila z gorskimi kolesi po gozdu pod Hotelom Bellevue na Mariborskem Pohorju. Pri tem ju je zalotil 77-letni moški, ki ne želi biti imenovan in je lastnik omenjenega gozda. Opozoril ju je, naj se ne vozita po gozdu, a sta ga začela žaliti in vanj metati kamenje, s katerim sta ga zadela v telo in glavo.
Branil se je s strelom v zrak
Sedeminsedemdesetletnik je nato iz žepa izvlekel pištolo, za katero ima sicer ustrezna dovoljenja za nošenje, in ustrelil v zrak, da bi kolesarja prestrašil. A sta ga neznanca napadla, ga podrla na tla, mu odvzela pištolo in se odpeljala. Starejši moški je bil lahko telesno poškodovan. Policisti pa pozivajo vse, ki bi karkoli vedeli o omenjenem dogodku ali neznanih kolesarjih, naj to sporočijo na telefonsko številko 113
.

Identiteta kolesarjev ni znana, po naših informacijah pa je zgodba drugačna. Uradna izhaja iz policijskega zapisnika, saj je dogodek prijavil 77-letni strelec, medtem ko so šli kolesarji svojo pot. Kolesarji - množina. Naj bi bili štirje, po strelu v zrak naj bi jo dva ucvrla dalje, druga dva pa naj bi strelca razorožila. In pozor - pištolo naj bi kolesarja odnesla s seboj! Gotovo nerodna poteza, ki pri policiji ni naletela na odobravanje, zato bodo veseli, če se orožje čim prej pojavi v pooblaščenih rokah.

Jasno je, da tudi najbolj prepotentni in najslabše vzgojeni kolesarji ne kamenjajo ljudi, ki jih srečajo v naravi, tudi če jih ti poskušajo pregnati s poti. Kamenjanje zaradi golega opozorila je tako dvomljivo, kot je tudi noro kamenjanje človeka s pištolo v roki. Na razplet in resnico bomo torej morali še počakati, svoje naj bi še danes povedala mariborska policija. 

G-L: Kolesarska Pandorina skrinjica je odprta

Žurnal24, petek, 25. aprila 2008

2 komentarjev na članku "S kamenjem nad kolesarja"

Denis Sitar,

Ne vem kaj bo starcu pištola v gozdovih na pohorju...najbrž je kar sam iskal konflikt...


Boštjan Holer,

Samo še norih oboroženih starcev nam manjka na planinskih poteh.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije