Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 30.12.07

Pohodnik si je zlomil nogo - Poškodoval si je nogo - Nista znala sestopiti - Predviden razvoj vremena

Bilten URSZR: pomembnejše s področja zaščite in reševanja - 30.12.2007


Ob 11.30 se je nad Kamniško Bistrico v smeri proti Sedlu v občini Kamnik pohodnik zlomil nogo. Posredovali so reševalci Postaje GRS Kamnik.

Ob 14.57 si je v bližini koče Na Kališču v naselju Bašelj v občini Preddvor poškodoval nogo mlajši fant. Dežurna ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči s policijskim helikopterjem je poškodovanega prepeljala v jeseniško bolnišnico.

Ob 21.30 sta dva planinca plezala centralni ledeni slap v Prisanku, občina Kranjska Gora. Priplezala sta do vrha, nato pa nista znala sestopiti, zato sta zaprosila za pomoč. Posredovali so gorski reševalci postaje GRS Kranjska Gora. Z večkratnimi spusti so ju spustili v dolino in nato pospremili do Koče na gozdu. Planinca sta bila nepoškodovana.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo sprva v zahodni Sloveniji in v višjih legah še pretežno jasno, drugod bo oblačno in megleno. Čez dan se bo od zahoda oblačnost povečala, nizka oblačnost po nižinah pa se bo popoldne ponekod začela trgati. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja.
V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno, a večinoma suho vreme. Na Primorskem bo pihala zmerna burja.
V torek bo delno jasno, burja na Primorskem bo ponehala.
V sredo se bo od zahoda pooblačilo. Popoldne bo ob morju rahlo deževalo, ponekod v zahodni in osrednji Sloveniji pa rahlo snežilo.

 

 

 

Arhiv - seznam objav označenih z

Bilten URSZR

vreme

GRS

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

1 komentarjev na članku "Bilten URSZR – 30.12.07"

Franci Savenc,

Boris Štupar: Včeraj smo opoldne smo prinesli do Jermance Janeza Goloba. Poti na južnih straneh so kar precej ledene!

Poslal je štiri fotografije, da sem jih posredoval (prek Urbana) Janezu

==========

Klemen Gričar: s sobote na nedeljo, 29. - 30. 12. 2007, sem celo noč preživel v Prisanku.

Dva Zagrebčana nista znala sestopiti iz Centralnega slapu, klicali so nas ob 22h in ob 22.40 sem odšel od avta s parkirišča pri Koči na Gozdu in ob 1.40 prispel do alpinistov. Do 3.15 smo naredili 7 spustov po vrvi do začetka slapu, ponoči gre bolj počasi in vrvi so bile zmrznjene. Tam sta nas pričakala še Nani in Aleš Robič. Skratka zelo težko reševanje, ki pa ni pritegnilo zanimanje medijev, ker nista bila poškodovana. Pospravili smo opremo, popisali ujeta alpinista, doma sem bil 4.50 kar spodoben nočen šiht.

Sestop iz slapov je možen oziroma najbolj priporočljiv s spusti po vrvi. Za sestop po Hanzovi poti je premalo snega in so skoki do snežišča pod Hudičevim žlebom. Zatorej je potrebna dvojna vrv za sestop iz slapov.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27537

Informacije

Informacije