Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Iskana Madžara sta šla z vlakom domov

Delo - Špela Žabkar: Včeraj jih je zaman iskalo več kot 40 policistov, gorskih reševalcev in gasilcev

Objavljeno: Delo, sobota, 27.10.2007 - KRONIKA


Iskanje pogrešanih planincev

Iskana Madžara sta šla z vlakom domov

Včeraj je mlada Madžara zaman iskalo več kot 40 policistov, gorskih reševalcev in gasilcev

Kamnik– Predvčerajšnjim ob 20.30 je ljubljanski center za obveščanje prejel obvestilo, da sta se v občini Kamnik izgubila planinca madžarske narodnosti. Kot so sporočili s centra za obveščanje, so štirje Madžari v četrtek dopoldne odšli na Kokrško sedlo. Dva se nista vrnila v dolino. Policisti in reševalci GRS Kamnik so v četrtek zvečer začeli iskalno akcijo, ki so jo nadaljevali včeraj zjutraj. Akcijo so prekinili okoli poldneva, ko so jim sporočili, da sta pogrešana Madžara na poti domov prestopila slovensko mejo.

Policisti in reševalci so četrtkovo iskalno akcijo, ki jo je vodil načelnik kamniških reševalcev Rado Nadvešnik, potegnili v prve ure petka. Iskanje so končali ob poldrugo uro po polnoči. Do takrat so preiskali območje Kamniške Bistrice, Konca, Kurje doline, Doline Bele do Kamniškega sedla. Po znanih poteh proti Kamniškemu in Kokrškemu sedlu so v četrtek zvečer reševalci prišli do okoli 1600 nadmorskih metrov, kjer je zapadlo do pol metra snega.

Po nam dostopnih podatkih so štirje Madžari v Slovenijo prišli z vlakom. Nad Kamniško Bistrico so postavili šotor in se predvčerajšnjim dopoldne odpravili v hribe. Nato sta se para planincev ločila. Dva Madžara sta se okoli 17. ure vrnila do šotorov, medtem ko 20-letnega Gyorgyja Magyara in prav toliko starega Gergelyja Kisa Nemesa ni bilo nazaj.

Včeraj so iskanje pogrešanih vodili policisti. Mlada Madžara je iskalo več kot 20 policistov, pomagali so jim še psi, sodelovala je tudi desetina gasilcev PGD Kamnik in dvanajst reševalcev kamniške gorsko-reševalne postaje. Madžara sta imela seboj mobilni telefon, a je bil včeraj izklopljen.

Okoli 40 reševalcev je nekaj po 12. uri včeraj prekinilo akcijo, kajti s slovensko-hrvaške meje je v Kamnik prišlo sporočilo, da sta 20-letnika prestopila državno mejo na železniškem prehodu v Hodošu.

 

Špela Žabkar

 


   Delo.si

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije