Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 14.12.18

Predviden razvoj vremena – Razmere v gorah

V petek bo na Primorskem zmerno, občasno pretežno oblačno, pihala bo večinoma zmerna burja. Drugod bo oblačno, v južni ter ponekod v osrednji in vzhodni Sloveniji bo občasno rahlo snežilo, pogosteje le v južnih krajih. Ponekod bo pihal severovzhodnik.
V soboto dopoldne bo rahlo sneženje povsod ponehalo. Čez dan se bo od zahoda jasnilo. Veter bo oslabel.
V nedeljo bo dopoldne pretežno jasno, jutro bo mrzlo in ponekod po nižinah megleno. Popoldne se bo od zahoda oblačnost postopno povečala.
V noči na ponedeljek in v ponedeljek bo prehodno rahlo snežilo, v nižjih legah Primorske pa večinoma rahlo deževalo. Spet bo zapihala burja.

Razmere v gorah

Po podatkih Urada za meteorologijo in hidrologijo, Agencije RS za okolje, Oddelek za meteorološke in oceanografske napovedi, je nevarnost snežnih plazov MAJHNA, 1. stopnje. Snežna odeja je stabilna. V visokogorju je veliko zametov, kjer je edina možnost, da se vam ob večji obremenitvi spelje kloža na dovolj strmih pobočjih.

Nadaljuje se suho in hladno ter občasno precej vetrovno vreme. Stanje snega je zelo različno. Nasploh je snega bolj malo, nekaj več le v visokogorju Julijskih Alp. V zatišnih legah je sneg mehak, na vetru izpostavljenih mestih pa trd ali skorjast, marsikje močno spihan, tudi do kopne podlage. Omembe vredna snežna odeja se začenja med 1300 in 1500 metrov, ponekod tudi višje.

V petek bo oblačno in večinoma suho. Pihal bo zmeren veter vzhodnih smeri. V soboto bo v Julijskih Alpah in zahodnih ter osrednjih Karavankah po deloma oblačnem jutru kar precej jasno. V vzhodnem delu naših gora se bo jasnilo popoldne. Pihal bo nekoliko okrepljen severovzhodnik. V nedeljo bo sprva pretežno jasno, popoldne se bo od zahoda oblačilo. Veter se bo obrnil v jugozahodnik. Nekoliko se bo segrelo, a bo temperatura še pod ničlo. V noči na ponedeljek bo pričelo rahlo snežiti. Za enkrat ne kaže na večjo količino snega. Sneg se bo zaradi nizkih temperatur le počasi preobražal in sesedal. Večjih novih zametov zaradi vetra ne bo. Nevarnost snežnih plazov bo MAJHNA, 1. stopnje. Le na mestih z napihanim snegom vendarle priporočamo nekaj previdnosti.

 

14.12.2018

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27666

Informacije

Informacije