Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Potovanje s knjigo

Večer, Podravje - Slavica Pičerko Peklar: Bralno značko je osvojilo več kot sto obiskovalcev ptujske knjižnice, bralo jih je še veliko več.

Zaključek bralne značke za odrasle, ta je letos prestopila prag polnoletnosti, sta z muziciranjem obogatila glasbenika Lado Jakša, tudi fotograf, in Žiga Golob, ki sta v razstavišču ptujske knjižnice na žlahten avtorski način pripovedovala o občutljivosti, krhkosti in povezanosti narave, človekovega okolja in njegove notranjosti, o liričnosti in ekološkosti, o človečnosti, pri tem pa izhajala iz besedila Ernesta Cardenala.
Prva bralna značka za odrasle je bila izvedena po zamisli Liljane Klemenčič, ptujske knjižničarke in pravljičarke na Osnovni šoli Breg, zdaj ji sledijo v mnogih slovenskih knjižnicah:
"Prihodnje leto bo rdeča nit branja povezana s potopisi in alpinizmom ter našim Triglavom, seveda. Posvečena pa bo tudi 1950. obletnici prve pisne omembe Ptuja. Bralno značko za odrasle, ta se je začela marca s srečanjem z gledališko režiserko, kolumnistko in pisateljico Ivano Djilas, ki je bralce navdušila s prvencem Hiša, so osvojili 104 bralci, je pa knjige prebiralo veliko več obiskovalcev ptujske knjižnice. Rdeča nit letošnjega branja je bilo gledališče. Značko so osvojili tisti, ki so prebrali vsaj pet knjig in oddali zgibanke, v katere so lahko zapisali tudi svoja razmišljanja o prebranem.
"Odziv bralcev je resnično velik, ti se o knjigah tudi radi pogovarjajo, predlagajo, kaj uvrstiti na seznam predlaganega branja,” ugotavlja Jožica Sajko, ki dodaja, da so na bralne sezname v vseh preteklih letih vpisali in predlagali v branje že skupno 236 naslovov 226 avtorjev.

Slavica Pičerko Peklar

Vecer.si 01.12.2018
Potovanje s knjigo

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije