Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 18.11.18

GRS v treh akcijah
Predviden razvoj vremena

Ob 15.52 je na poti med Begunjščico in Zelenico, naselje Doslovče, občina Žirovnica, planinec zaradi slabosti padel in se poškodoval. Gorski reševalci GRS Tržič so poškodovanega oskrbeli na kraju nesreče in ga prepeljali ZD Tržič.

Ob 17.13 sta na poti iz Koče na Zelenici na Stol v občini Žirovnica dva tuja planinca zašla na avstrijsko stran. Gorski reševalci GRS Tržič so obvestili gorske reševalce v Avstriji, ki so ju našli nepoškodovana in prepeljali do vozila na mejnem prehodu.

Ob 8.00 se je na območju Krvavca, občini Šenčur in Cerklje na Gorenjskem, nadaljevala iskalna akcija za pogrešane osebe. Obsežno območje so pregledovali gorski reševalci GRS Kranj, Škofja Loka, Tržič, Jezersko, Jesenice, Kamnik in GRS vodniki lavinskih psov, gasilci PGD Predoslje, Suha, Kokrica, Jošt, Podblica, Mavčiče, Goriče, Trboje, Visoko - Milje, Voklo, Olševek, Srednja vas pri Šenčurju, Preddvor, Prebačevo - Hrastje, Šenčur, Hotemaže, Jezersko, Zgornji Brnik, Spodnji Brnik, Štefanja Gora, Zalog pri Cerkljah, Komen, Sežana in Postojna, vodniki reševalnih psov SIP -1 Ljubljanske regije, SIP - 4 Gorenjske regije in ZRPS Gorenjska. Pogrešanega so našli mrtvega med Krvavcem in naseljem Kokra.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo v zahodni Sloveniji delno jasno, drugod pretežno oblačno. Predvsem na Kočevskem bo občasno naletaval sneg. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja, ki bo čez dan nekoliko oslabela.
V ponedeljek bo oblačno. Na Primorskem bo suho, pihala bo zmerna burja. V notranjosti Slovenije bo občasno rahlo snežilo. V noči na torek bo po nižinah Primorske začelo deževati, v notranjosti pa se bo proti jutru sneženje okrepilo.
V torek popoldne bodo padavine oslabele in do večera večinoma ponehale. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja.
V sredo bo oblačno, v vzhodni polovici Slovenije bodo občasno rahle padavine, po nižinah kot dež. do predvsem na vzhodu še občasne padavine, po nižinah bo predvidoma rahlo deževalo. Na Primorskem bo pihala šibka burja.

18.11.2018

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ |sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije