Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Prečenje Stola

Bojan Ambrožič: Stol je iz Radovljiške kotline videti precej enotna in kopasta gora. Vendar ima ...

... v resnici več kot štiri kilometre dolg greben, ki je še za po vrh odličen za gorski tek. Zato sem bil zelo vesel, da sem se ponovno odpravil na njegovo prečenje.

S turo sva začela pri jezeru v Završnici. Najprej sva se čez Smolnik povzpela do Valvasorjevega doma, najboljše planinske koče leta 2018. Nato pa sva se po strmi Žirovniški poti vzpela na Stol (2236 m). Žal razgledov na poti skorajda ni bilo, saj je bila ves čas prisotna zelo gosta megla. Na grebenu Stola pa je še pihal močan veter. Močan veter me je v resnici bolj utrujal, kot sama pot.

S Stola sva nadaljevala po transverzali čez Potoški Stol (2017 m) na Vajnež. Pravi vrh Vajneža (2099 m) sva zaradi goste megle za kakšnih 50 metrov zgrešila. Prek Belščice sva nadaljevala v Rido. Ves ta del poti je zelo lep (travnat) in zelo tekaški. Sledil je spust skozi Medji dol do Doma Trilobit. Nazadnje pa je sledil še povratek čez Potoško planino nazaj do Valvasorjevega doma. Tudi ta pot je zelo lep za tek. Na koncu se je nabralo 29 km poti s 2450 višinskimi metri vzponov.

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27531

Informacije

Informacije